Προτίμησε να εκτίσει την ποινή του στη… φυλακή αντί να πληρώνει δόσεις

Προτίμησε να εκτίσει την ποινή του στη φυλακή, αντί να πληρώσει δόσεις. Ο Νόμος του δίνει το δικαίωμα, αλλά δυστυχώς εκείνος δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να ανταποκριθεί.

Μία πραγματική ιστορία από τα δικαστήρια της Κομοτηνής στην οποία ήταν μάρτυρας μας μετέφερε ο γνωστός δικηγόρος από την Ξάνθη Στέργιος Γιαλάογλου, εκφράζοντας τον προβληματισμό του: “περίμενα την σειρά μου και είδα αυτόν τον κύριο, έναν αξιοπρεπέστατο κύριο, ο οποίος εισήχθη σιδηροδέσμιος με χειροπέδες την ώρα της εκδίκασης. Εκδικαζόταν η αίτηση μετατροπής της ποινής του. Εκείνος είπε ότι παραιτούμαι από την αίτηση, δεν θέλω να συζητηθεί, θέλω να μείνω φυλακή.

Η πρόεδρος έκανε ομολογουμένως μία συγκινητική προσπάθεια να τον μεταπείσει, να του πει ότι υπάρχει δυνατότητα των δόσεων και άμα χάσετε τις δόσεις μπορείτε να ζητήσετε και να μετατραπεί σε κοινωφελή εργασία. Αυτός όμως ήταν ανένδοτος, είπε εγώ προτιμώ να μείνω φυλακή, δεν αντέχω το άγχος των δόσεων, δεν μπορώ να ξέρω ότι χρωστάω, θέλω να μείνω μέσα και παραιτήθηκε. Αυτό από μόνο του δείχνει και μια ιδιαίτερη περίπτωση, εγώ ξέρω ότι ο άνθρωπος κάνει προσπάθεια να μη μπει φυλακή και ο νομοθέτης δίνει τη δυνατότητα. Όμως είναι τόσο κουρελιασμένη η αξιοπρέπεια πολλών από τους συμπολίτες μας, οι οποίοι προτιμούν να μείνουν στη φυλακή. Θεωρούν ότι τουλάχιστον εκεί είναι καλύτερα από το να  αντιμετωπίζουν έξω το άγχος των οικονομικών εκκρεμοτήτων και των δόσεων. Λυπηρό βέβαια αλλά πραγματικότητα”.

Δείτε τη συνέχεια του θέματος στο xronos.gr