Πρώην παίκτης του ΑΟΞ ο πρώτος σκόρερ της Α’ Κατηγορίας ΕΠΣ Καβάλας! Άλλοι τέσσερις Ξανθιώτες στην πρώτη 10αδα…

 

Ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Καβάλας και ενδιαφέρον προκαλεί ότι στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς είναι ένας πρώην παίκτης του ΑΟΞ, ενώ στην πρώτη 10αδα βρίσκονται και άλλοι τέσσερις… Ξανθιώτες. Κοινώς, οι μισοί της δεκάδας έχουν σχέση με την Ξάνθη!

Ο Κώστας Άγγος είναι 37 ετών και εδώ και τρια συνεχόμενα χρόνια αναδεικνύεται πρώτος σκόρερ του πρωταθλήματος της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Καβάλας. Αυτό που δεν ξέρουν αρκετοί είναι πως ο Άγγος στα πρώτα χρόνια της ποδοσφαιρικής του καριέρας είχε περάσει και από τον ΑΟΞ, έστω και ανεπιτυχώς, αφού έμεινε μεν για 3 χρόνια αλλά έπαιξε σε μόλις 10 αγώνες της ομάδας της Ξάνθης. Φέτος σκόραρε 17 τέρματα στο πρωτάθλημα της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Καβάλας με τη φανέλα αρχικά της ΑΕ Καβάλας και εν συνεχεία του Ηρακλή Καβάλας, για να αναδειχθεί πρώτος σκόρερ για τρίτη σερί χρονιά.

Η Ξανθιώτικη παρουσία, όμως δε σταματά εδώ, αφού υπάρχουν και άλλοι τέσσερις παίκτες στην πρώτη 10αδα των σκόρερ. Συγκεκριμένα πρόκειται για τον Απόστολο Τσανακτσόγλου που έχοντας σκοράρει 15 φορές φέτος βρίσκεται στη δεύτερη θέση του πίνακα των σκόρερ, αλλά και για τον Μπαρή Αλήογλου που με ένα λιγότερο γκολ από τον Τσανακτσόγλου βρίσκεται στην 3η θέση του σχετικού πίνακα . Δυο θέσεις πιο κάτω με 12 τέρματα βρίσκεται ο Σούλης Τσομπανόπουλος, ενώ η τετράδα των Ξανθιωτών κλείνει με τον Κώστα Μαυροματίδη που έχει σκοράρει 8 φορές και βρίσκεται στην 8η θέση του πίνακα των σκόρερ.

Αναλυτικά η πρώτη δεκάδα των σκόρερς, όπως την είδαμε στο kavala-sports (από όπου και η φωτογραφία):

17 γκολ:    Κ. Άγγος (ΑΕ Καβάλας, Ηρακλής Καβάλας)

15 γκολ:    Ι. Σαουλίδης (ΜΑ Αντιφιλίππων), Τσανακτσόγλου (Εθνικός Ν. Καρυάς), Γιαλαμής (Ορφέας Ελευθερούπολης)

14 γκολ:    Μαχαιρούδης (Δόξα Θεολόγου), Μπαρή Αλήογλου (Κεραυνός Πέρνης)

13 γκολ:    Κόντρα (Βυζάντιο Κοκκινοχώματος)

12 γκολ:    Α. Τσομπανόπουλος (Απόλλων Χρυσοχωρίου)

11 γκολ:    Φρ. Σαββατιανός, Γ. Τσαπέγια (Αετός Ορφανού)

10 γκολ:    Μπαμπατζάνης, Αμιάδης (Αετός Ορφανού)