Υπό έρευνα από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ Γκιρτζίκης και Καραβασίλης! Κινδυνεύουν με απαγόρευση από το ποδόσφαιρο…

 

Yπό έρευνα από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ βρίσκονται ο ξανθιώτης τέως πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης, ο απολυθείς εκτελεστικός γραμματέας Παυσανίας Παπανικολάου και ο τέως ταμίας και νυν πρόεδρος της ΕΠΣ Έβρου Χρήστος Καραβασίλης.

Αυτό αποκαλύπτει σε νυχτερινό του δημοσίευμα το sdna, τονίζοντας ότι έρευνα έχει να κάνει με το σκάνδαλο «Travel Plan» που φέρεται να έχει προκαλέσει οικονομική ζημία στην ομοσπονδία ύψους 3,5 εκάτ. ευρώ περίπου και επισημαίνοντας ότι οι δυο Θρακιώτες παράγοντες κινδυνεύουν, εφόσον κριθούν ένοχοι, να κηρυχθούν έκπτωτοι από το ποδόσφαιρο, όπως έκανε με τον πρώην πρόεδρο της FIFA Σεπ Μπλάτερ και τον πρώην πρόεδρο της UEFA Μισέλ Πλατινί η αντίστοιχη Επιτροπή Δεοντολογίας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Με απλά λόγια, η υπόθεση όπως την περιγράφει το αθηναϊκό δημοσίευμα έχει ως εξής: «Η διοίκηση της ΕΠΟ μέχρι τον περασμένο Οκτώβριο, αντί να καταβάλει τα ποσά της συνεργασίας με το Travel Plan, ύψους 3.373.481 ευρώ, στην θυγατρική εταιρεία της Εθνικής Τράπεζας, «Εθνική Factor», στην οποία το Travel Plan είχε εκχωρήσει το δικαίωμα είσπραξης, έχοντας ενημερώσει την ΕΠΟ,  έβαζε (η ΕΠΟ) τα χρήματα στους λογαριασμούς του Travel Plan με αποτέλεσμα η Eθνική Factor να δεσμεύσει τους λογαριασμούς της ΕΠΟ, για ποσό που είχε ήδη κατατεθεί, αλλά σε λάθος παραλήπτη».

Όπως αναφέρεται στον Κώδικα Δεοντολογίας «τα πρόσωπα που δεσμεύονται από τον παρόντα Κώδικα απαγορεύεται να καταχρώνται περιουσιακά στοιχεία της ΕΠΟ, ανεξάρτητα του εάν τούτο γίνεται άμεσα ή έμμεσα, μέσω ή σε σχέση με μεσολαβητές ή τρίτα σχετιζόμενα πρόσωπα, σύμφωνα με τους ορισμούς αυτού του Κώδικα». Η ποινή την οποία αντιμετωπίζουν από την Επιτροπή Δεοντολογίας, εφόσον κριθούν ένοχοι Γκιρτζίκης και Καραβασίλης είναι, πάντα σύμφωνα με το sdna, η απαγόρευση ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο. Και αν για τον Γ. Γκιρτζίκη αυτό πρακτικά θα έχει λίγη σημασία, καθώς ήδη βρίσκεται εκτός ποδοσφαίρου, για τον Χρήστο Καραβασίλη θα σημάνει την έκπτωσή του από την προεδρία της ΕΠΣ Έβρου.