ΕΠΣ Ξάνθης: Αλλάζουν τα πάντα στο πρωτάθλημα! Ο χάρτης των κατηγοριών της νέας αγωνιστικής περιόδου…

 

Ριζικά αλλάζει ο χάρτης των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων στην ΕΠΣ Ξάνθης, από την προσεχή κιόλας αγωνιστική περίοδο. Όπως είναι γνωστό, στην απολογιστική Γενική Συνέλευση του Φεβρουαρίου ελήφθη η απόφαση της αναδιάρθρωσης και το βράδυ της Πέμπτης οι εκπρόσωποι των ομάδων κλήθηκαν σε νέα Γενική Συνέλευση να συζητήσουν ποια μορφή θα έχει αυτή η αναδιάρθρωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ αρχικά η πρόθεση που είχε εκφραστεί είναι η κατάργηση της Α2 Κατηγορίας και ο μοιρασμός των ομάδων σε Α, Β’ και Γ’ Κατηγορία, τελικά προκρίνεται το σενάριο να υπάρχουν μόνο δύο κατηγορίες τη νέα σεζόν, όπως συμβαίνει και στις άλλες ΕΠΣ της Θράκης, σε Ροδόπη και Έβρο. Ο σκόπελος της μεγάλης συμμετοχής ομάδων στην Β’ Κατηγορία θα ξεπεραστεί με το σπάσιμό του σε δύο ομίλους, όπως συμβαίνει στην ΕΠΣ Έβρου, με κριτήρια ωστόσο που δεν θα είναι μόνο γεωγραφικά.

Το σχετικό σχέδιο έφερε στο φως της δημοσιότητας το Sportsaddict και σύμφωνα με αυτό, η νέα Α’ Κατηγορία θα απαρτίζεται από 14 ομάδες, στις οποίες περιλαμβάνονται όλες όσες αγωνίστηκαν φέτος στην Α1 Κατηγορία πλην φυσικά του πρωταθλητή Άρη Αβάτου που ανεβαίνει στην Γ’ Εθνική, συνεπώς εννέα σωματεία, καθώς και οι πέντε πρώτες ομάδες της Α2 Κατηγορίας, κοινώς όσες συμμετείχαν στα πλέι οφ. Κοινώς, εφόσον περάσει αυτό το σύστημα θα αποδειχθεί ότι φέτος δεν θα υπάρξει κανένας υποβιβασμός από την Α1 Κατηγορία και ότι πρακτικά δεν είχαν νόημα τα πλέι άουτ, καθώς ακόμα και η ΑΕ Ξάνθης που αναδείχθηκε ουραγός θα λάβει μέρος στην μεγάλη κατηγορία του νέου πρωταθλήματος.

Οι υπόλοιπες πέντε ομάδες της Α2 Κατηγορίας καθώς και όσες μετείχαν φέτος στην Β’ και Γ’ Ερασιτεχνική θα συμπεριληφθούν στη νέα Β’ Κατηγορία, που ωστόσο επειδή θα είναι γιγάντια, θα χωριστεί σε δύο ομίλους των 13-14 ομάδων, ανάλογα δηλαδή πόσες θα δηλώσουν συμμετοχή. Τα κριτήρια θα μπορούσαν να είναι γεωγραφικά, ωστόσο δεδομένου ότι στην ΕΠΣ Ξάνθης δεν παρατηρούνται τα χιλιομετρικά προβλήματα αποστάσεων που έχουμε για παράδειγμα στον Έβρο, υπάρχει και η πρόταση, σύμφωνα με το Sportsaddict, ότι οι ομάδες θα χωρίζονται στους δυο ομίλους ανάλογα με την βαθμολογική του συγκομιδή και σειρά, ώστε ομάδες που ήταν ψηλά και κοντά στους βαθμούς να μην μετέχουν στον ίδιο όμιλο.

Πρόκειται για έναν τρόπο διεξαγωγής πρωταθλήματος που έχει εφαρμοστεί και στο παρελθόν και εφόσον τελικά προκριθεί, θα έχει ως αποτέλεσμα να είναι ίδιος ο αριθμός των κατηγοριών και στην ΕΠΣ Ξάνθης και στην ΕΠΣ Θράκης και στην ΕΠΣ Έβρου (και το μόνο που θα διαφέρει είναι ο αριθμός των ομάδων σε κάθε κατηγορία και ο τρόπος διεξαγωγής των πρωταθλημάτων, καθώς και ο αριθμός των ομίλων στην Β’ Κατηγορία κάθε νομού). Φυσικά ο ακριβής χάρτης θα μπορεί να διαμορφωθεί όταν ξεκαθαρίσουν τυχόν αποχωρήσεις και κυρίως τυχόν δημιουργίες νέων ομάδων, αλλά με βάση τα υπάρχοντα δεδομένα και τους συλλόγους που έλαβαν στα φετινά πρωταθλήματα, ο χάρτης των συμμετοχών σε κάθε κατηγορία διαμορφώνεται ως εξής:

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ, ΗΡΑΚΛΗΣ ΖΥΓΟΥ, ΕΧΙΝΟΣ ΣΠΟΡ, ΑΟ ΒΙΣΤΩΝΙΔΑ, ΑΣΤΕΡΑΣ ΜΑΓΙΚΟΥ, ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ, ΝΕΣΤΟΣ ΚΥΡΝΟΥ, ΑΕ ΞΑΝΘΗΣ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΞΑΝΘΗΣ, ΚΕΝΤΗΤΗ, ΕΡΜΗΣ ΜΑΝΔΡΑΣ, ΑΤΛΑΣ ΣΕΛΙΝΟΥ, ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥ.

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ: ΚΕΣΣΑΝΗ ΕΡΑΣΜΙΟΥ, ΕΛΠΙΣ ΓΕΝΗΣΕΑΣ, ΔΟΞΑ ΜΥΡΩΔΑΤΟΥ, ΟΡΦΕΑΣ Ν. ΑΜΙΣΣΟΥ, ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΛΕΥΚΟΠΕΤΡΑΣ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΔΡΟΣΕΡΟΥ, ΕΛΠΙΔΕΣ ΞΑΝΘΗΣ, ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΙΜΜΕΡΙΩΝ, Α. ΠΟ. ΞΑΝΘΗΣ, ΑΕΤΟΣ ΤΟΞΟΤΩΝ, ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΡΥΣΑΣ, ΜΕΛΙΣΣΑ, ΠΑΣ ΦΙΛΙΩΝ, ΕΡ. ΑΣΤΕΡΑΣ ΣΕΛΕΡΟΥ, ΕΝ. ΕΛΠΙΣ ΣΟΥΝΙΟΥ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΙΟΜΗΔΕΙΑΣ, ΑΣΠΙΣ ΠΗΓΑΔΙΩΝ, ΔΟΞΑ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Π. ΧΡΥΣΑΣ, ΑΕΚ ΚΥΨΕΛΗΣ, ΑΕΤΟΣ ΓΟΡΓΟΝΑΣ, ΚΕΡΑΥΝΟΣ Π. ΚΑΤΡΑΜΙΟΥ, ΑΠΟΞ ΡΑΙΔΕΣΤΟΣ, ΣΜΙΝΘΗ, ΚΟΤΥΛΗ, ΡΕΜΒΙΑΚΟΣ.

ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΛΑΒΕΙ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΝΔΕΚΑΔΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ ΠΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ, ΣΠΕΥΣΑΤΕ…

http://gianniskart.polldaddy.com/s/%CE%A8%CE%B7%CF%86%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%B7%CE%BD-%CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8D%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B7-%CE%B5%CE%BD%CE%B4%CE%B5%CE%BA%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%95%CE%A0%CE%A3-%CE%9E%CE%AC%CE%BD%CE%B8%CE%B7%CF%82-%CE%B3%CE%B9%CE%B1-%CF%84%CE%B7-%CF%83%CE%B5%CE%B6%CF%8C%CE%BD-2016-2017