Πρωτοτυπεί σε όλα η Ξάνθη! Ετοιμάζεται να ιδρύσει την πρώτη ακαδημία επαρχιακής ομάδας στην… Αθήνα

 

Την ώρα που το Ελληνικό Ποδόσφαιρο, δεν βρίσκεται και στα καλύτερα του, και οι περισσότερες ακαδημίες των συλλόγων της μεγάλης κατηγορίας είτε υπολειτουργούν, είτε ανακαλείται η λειτουργία τους, η Ξάνθη είναι έτοιμη να κάνει ένα βήμα μπροστά και ετοιμάζεται να ιδρύσει την πρώτη της ακαδημίας εκτός των εγκαταστάσεων των Πηγαδίων.

Όπως δηλαδή έχουν οι λεγόμενες μεγάλες ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ συνεργαζόμενες ακαδημίες στην Θράκη και σε σχεδόν κάθε γωνιά της Ελλάδας, έτσι και η Ξάνθη ετοιμάζεται να ακολουθήσει τα βήματά τους και να αποκτήσει την πρώτη της ακαδημία εκτός Ξάνθης αλλά και εκτός Θράκης. Που θα είναι αυτή; Στην Αθήνα!

Σύμφωνα με πληροφορίες του ThrakiSportS, στην ομάδα της Ξάνθης έχει κατατεθεί η σχετική πρόταση και αυτήν την περίοδο επεξεργάζονται την ιδέα η Ξάνθη να ιδρύσει μια ακαδημία ποδοσφαίρου στην πρωτεύουσα της χώρας μας, κάτι που ίσως θα την κάνει και την μοναδική ομάδα της επαρχίας που αποκτά ακαδημία εκτός της πόλης της και μάλιστα θα μπει στα χωράφια των τριών ομάδων του τέως ΠΟΚ.

Για την ακρίβεια, η πρόταση είναι να μπει υπό την σκέπη της Ξάνθης μια από τις υπάρχουσες ακαδημίες του Λεκανοπεδίου Αττικής, από τις παραδοσιακές του χώρου, στην οποία μάλιστα υπάρχει και το πλεονέκτημα ότι την «τρέχει» ένας Θρακιώτης στην καταγωγή παλαίμαχος ποδοσφαιριστής, μεγάλο όνομα του παρελθόντος με συμμετοχή μέχρι και σε τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Στους ανθρώπους της Ξάνθης επικρατεί η πίστη πως για τον γονέα θα είναι ευκολότερο να «στείλει» το παιδί του σε μια ακαδημία όπως αυτή της Ξάνθης, που αποδεδειγμένα βασίζεται σε μεγάλο ποσοστό στις ακαδημίες της και έχει αναδείξει πολλούς μεγάλους ποδοσφαιριστές, απ’ότι σε μία από αυτές των τριών μεγάλων που ενδεχομένως τα παιδιά δεν θα πάρουν τις ευκαιρίες που θα πάρουν στην Ξάνθη μελλοντικά. Έτσι εκτιμάται ότι η Ξάνθη θα συνεχίσει να αναδεικνύει τα κρυμμένα «διαμάντια» που δεν «χωρούν» στις ακαδημίες των μεγάλων ομάδων της χώρας μας.