ΕΠΣ Θράκης: Αποβολή μιας αγωνιστικής στον Ίασμο από την Πειθαρχική Επιτροπή, κίνδυνος υποβιβασμού στην Β’ Ερασιτεχνική!

 

Βαριά καμπάνα επιφύλασσε η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΣ Θράκης στην ομάδα του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου, για όσα συνέβησαν στην επεισοδιακή αναμέτρηση της περασμένης εβδομάδας με την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου, αν και ουκ ολίγοι υποστηρίζουν ότι θα μπορούσε να είναι και λιγότερο επιεικής.

Σύμφωνα με την απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής, η οποία συνεδρίασε την Τρίτη, το σωματείο του Ιάσμου τιμωρείται με χρηματική ποινή ύψους 200 ευρώ, ποινή αποκλεισμού δύο αγωνιστικών της έδρας του αλλά (και αυτό είναι το πιο σημαντικό) ποινή μίας αγωνιστικής αποβολή από το πρωτάθλημα.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου που ήδη βρίσκεται σε κατάσταση… διάλυσης, όπως ανέφερε και σε προηγούμενη ανάρτηση το ThrakiSportS, δεδομένα θα χάσει στα χαρτιά ένα από τα επόμενα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Αυτό σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες δεν θα είναι το σημερινό με την Δόξα Γρατινής, καθώς η ποινή κοινοποιήθηκε εντός της ημέρας, αλλά αυτό της επόμενης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ Κοσμίου που είναι προγραμματισμένο για το προσεχές Σάββατο που ξαφνικά βάζει τους κυπελλούχους της ΕΠΣ Θράκης  δυνατά στην μάχη του πρωταθλήματος.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι αφενός το Κόσμιο θα πάρει ένα εύκολο τρίποντο, αφετέρου ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου βγαίνει και μαθηματικά εκτός διεκδίκησης πρωταθλήματος και ανόδου στην Γ’ Εθνική. Έτσι και αλλιώς ο στόχος αυτός ήταν δύσκολος δεδομένων των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί. Ωστόσο μένει να εξακριβωθεί, σε περίπτωση αποχώρησης του Ιάσμου από το πρωτάθλημα, όπως ακούγεται, αν η ποινή αυτή αποτελεί «σωσίβιο» ώστε να μην συμπληρωθούν οι τρεις αγωνιστικές που απαιτούνται για την αποβολή και τον υποβιβασμό ή αν μετράει κανονικά, οπότε ανάλογα με τις αποφάσεις της διοίκησης του Ιάσμου, θα κινδυνεύσει μια ομάδα που διεκδικεί τον τίτλο να… υποβιβαστεί στην Β’ Κατηγορία.

Σε ατομικό επίπεδο, η Πειθαρχική Επιτροπή επέβαλε χρηματική ποινή 300 ευρώ στον εκπρόσωπο του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου Μουμίν Εμίν, ενώ επιπροσθέτως του επέβαλε απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους για ένα έτος, μέχρι δηλαδή τις 24 Μαΐου του 2018. Και τις δύο αποφάσεις υπογράφουν ομόφωνα και τα τρία μέλη της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣ Θράκης, ήτοι οι Τζελαμεντίν Μουμίν Ογλού, Αγγελική Καστρινάκη και Χαράλαμπος Παυλίδης.