Τρεις νεκροί ορειβάτες στο Έβερεστ, καλά στην υγεία τους οι δύο Θρακιώτες! Πάτησε κορυφή ο Ευμορφίδης, μια ανάσα μακριά η Τσακαλδήμη!!!

 

Τραγικός ήταν ο απολογισμός του Σαββατοκύριακου στο όρος Έβερεστ, με τρεις ορειβάτες να χάνουν τη ζωή τους και άλλον έναν να αγνοείται.

Ένας 50χρονος Αμερικανός σκοτώθηκε καθώς βρισκόταν σε πολύ κοντινή απόσταση από κορυφή του υψηλότερου όρους στον κόσμο, όπως επεσήμαναν οι διοργανωτές αποστολής.

Ένας 50χρονος Σλοβάκος είναι το δεύτερο θύμα ενώ ένας 54χρονος Αυστραλός σκοτώθηκε στην κινεζική πλευρά του Έβερεστ.

Επίσης, αγνοείται 50χρονος Ινδός, που ήδη είχε φθάσει στην κορυφή κι αρρώστησε κατά την επιστροφή σε καταυλισμό.

Δεν έχει δώσει σημεία ζωής από το Σάββατο, ενώ ο οδηγός του από το Νεπάλ μετά βίας μπόρεσε να βρεθεί σε μέρος, όπου υπήρχαν κι άλλοι ορειβάτες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην τελική φάση της ανόδου τους στο ψηλότερο όρος στον κόσμο βρίσκονται αυτές τις μέρες και δυο Θρακιώτες ορειβάτες, που χαίρουν άκρας υγείας.

Για την ακρίβεια, ο Αντώνης Συκάρης και ο συνιδρυτής της ξανθιώτικης εταιρείας Cocomat Mike Ευμορφίδης πάτησαν το πρωί της Δευτέρας στην κορυφή του Έβερεστ και ήδη ξεκίνησαν στην κάθοδό τους από την ψηλότερη κορυφή.

Οι ίδιοι έγραψαν στην σελίδα τους στο facebook: «22 Μαίου, Ημέρα 52. Η ομάδα φτάνει στην κορφή του Έβερεστ στις 7:45 ώρα Ελλάδος. Είναι γεμάτη από συναισθήματα συγκίνησης και περηφάνιας.  Θα κάτσει λίγα λεπτά στην κορφή, για να απολαύσει την πιο όμορφη θέα του κόσμου και θα συνεχίσει με την κατάβαση της στο camp 4.
Μαζί με εσάς έγινε και η Ελλάδα περήφανη!
Antonios Sykaris
Mike Evmorfidis».

Υπενθυμίζεται ότι σε άλλη αποστολή, κοντά στο να φτάσει στην ψηλότερη κορυφή του κόσμου, βρίσκεται και μία Θρακιώτισσα, η Αλεξανδρουπολίτισσα Κική Τσακαλδήμη, η οποία επιχειρεί να γίνει η πρώτη Ελληνίδα που θα πατήσει στο Έβερεστ. Όπως έχει γράψει το ThrakiSportS, στις 16 Μαΐου ξεκίνησε την τελική της ανάβαση και είχε αναφέρει ότι για έξι με επτά ημέρες δεν θα υπήρχε επικοινωνία. Είναι πλέον στην τελική φάση να φτάσει στο μεγάλο επίτευγμα.

Θυμηθείτε τα τελευταία posts στο facebook από τον Μάικ Ευμορφίδη που ήδη πάτησε στην κορυφή του Έβερεστ και επιστρέφει και από την Κική Τσακαλδήμη, η οποία είναι καθοδόν για την κατάκτηση της υψηλότερης κορυφής του κόσμου…