Η προπόνηση των Παραολυμπιονικών δέσποσε στις συνεδρίες του Παγκόσμιου Συνεδρίου του ΤΕΦΑΑ

 

Μία από τις χαρακτηριστικότερες συνεδρίες τους 25ου Παγκόσμιου Συνεδρίου του ΤΕΦΑΑ ήταν αυτή για την προπόνηση των Παραολυμπιονικών που έχουν κατακτήσει μετάλλια.

Με τίτλο “Παραολυμπιακά Μετάλλια: Η προπονητική στο προσκήνιο;” πέντε προπονητές Παραολυμπιονικών ανέλυσαν τους τρόπους προπόνησεις τον αθλημάτων τους, με συντονιστές τον Παραολυμπιονίκη στους αγώνες της Αθήνας το 2004 Αλέξανδρο Ταξιλδάρη και την προπονήτρια του Μαρία Μπαξεβάνη.

Η Κατερίνα Δράκου, προπονήτρια των Αλεξάνδρα Δήμογλου και Ανθή Καραγιάννη ήταν αυτή που μίλησε πρώτη, με την εισήγηση της να έχει τίτλο “Προπονητικός σχεδιασμός αθλητών με ή χωρίς αναπηρία: Ίδια φιλοσοφία-κοινές απαιτήσεις”, τονίζοντας πως και οι Παραολυμπιονίκες είναι και αυτοί αθλητές και πως και για αυτούς υπάρχει ο ίδιος αγωνιστικός σχεδιασμός, όπως και για τους αθλητές που είναι αρτιμελείς.

Στη συνέχεια μίλησε ο προπονητής του Δήμου Μιχαλεντζάκη, Τάσος Καλιτσάρης, που ανέλυσε όλη την προπόνηση του Εβρίτη χρυσού Παραολυμπιονίκη του Ρίο, από την αρχή, μέχρι και τον αγώνα στη Βραζιλία.

Ο προπονητής ξιφασκίας Δημήτρης στη συνέχεια έκανε τη δική του εισήγηση για την προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας Ξιφασκίας για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, ενώ τελευταίος έκανε τη δική του εισήδγηση ο προπονητής της Άρσης Βαρών και γυμναστής της ανδρικής ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ, Δημήτρης Ιωαννίδης, που μίλησε για την προετοιμασία της Εθνικής Ομάδας Άρσης Βαρών σε πάγκο για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.