Γ’ Εθνική: Αντίπαλος με Ορφέα Ξάνθης και Άρη Αβάτου τη νέα σεζόν ο γιος του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης!

 

Η ομάδα του Μακεδονικού του πρώην μέσου του Έβρου Σουφλίου Γρηγόρη Πιτσόκου αλλά και του Γιάννη Ζαγναφέρη, γιου του αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης Κώστα, κατάφερε να επιστρέψει στην Γ’ Εθνική κατηγορία μετά από τρία χρόνια απουσίας, κατακτώντας για δεύτερη συνεχή χρονιά το πρωτάθλημα της Α1 Ερασιτεχνική Κατηγορία της ΕΠΣ Μακεδονίας.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Μακεδονικού επικράτησε τη διαδικασία του τελικού των play-off με 3-1 του Ολυμπιακού Κυμίνων στο γήπεδο της Ευκαρπίας. Αν και απόλυτος κυρίαρχος στην αναμέτρηση, βρέθηκε κόντρα στην εξέλιξη του παιχνιδιού πίσω στο σκορ στο 31′ με τον Παντελίδη, και ισοφάρισε λίγο αργότερα στο 34′ με τον έμπειρο Παπαποστόλου. Ο Ζαγναφέρης έχασε τετ-α-τετ στο 49′ σουτάροντας άουτ.

Λίγα λεπτά αργότερα έγινε τελικά η ανατροπή για την ομάδα του Μακεδονικού όταν στο 52′ ο Στασινόπουλος έδωσε την ασίστ με παράλληλη σέντρα στον Παπαποστόλου και εκείνος δεν δυσκολεύτηκε να βάλει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα διαμορφώνοντας ταυτόχρονα και το τελικό 2-1 στην αναμέτρηση. Ο Ζαγναφέρης στο 58′ έχασε μοναδική ευκαιρία να κλειδώσει την νίκη αφού η κεφαλιά που έπιασε σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.

Το τελικό σκορ 3-1 διαμορφώθηκε στο 87′ με τον Λυκίδη που είχε πάρει στο 80′ την θέση του Ζαγναφέρη. Έτσι ο Ξανθιώτης επιθετικός, εφόσον φυσικά παραμείνει στην Θεσσαλονίκη και την ομάδα του Μακεδονικού, θα τεθεί τη νέα σεζόν αντίπαλος του Ορφέα Ξάνθης αλλά και του Άρη Αβάτου που ανέβηκε από την ΕΠΣ Ξάνθης στην Γ’ Εθνική. Και τότε θα τεθεί ένα μεγάλο δίλημμα για τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης: θα υποστηρίζει τις ομάδες της εκλογικής του περιφέρειας ή την ομάδα του γιου του;