Χάλκινο μετάλλιο σε μεγάλο διεθνές τουρνουά στο Βουκουρέστι για την νεαρή Κομοτηναία Αθηνά Γιαγτζόγλου

 

Ακόμα ένα μετάλλιο στην πλούσια συλλογή της, παρά το νεαρό της ηλικίας της, εξασφάλισε η κομοτηναία αθλήτρια της πάλης Αθηνά Γιαγτζόγλου. Συγκεκριμένα, επέστρεψε από το Βουκουρέστι με το χάλκινο από το διεθνές τουρνουά ελευθέρας που διεξήχθη εκεί, παρουσία 800 αθλητών και αθλητριών.

Στην διοργάνωση από την πλευρά του ΑΣ Δημοκρίτειο Κομοτηνής συμμετείχαν άλλοι δύο αθλητές, ο Αργύρης Γκρηγκοριάν και ο Νάρεκ Γκρηγκοριάν. Συνολικά 40 ήταν οι εκπρόσωποι από την Ελλάδα και η Γιαγτζόγλου πέτυχε τη μεγαλύτερη διάκριση, καθότι ανέβηκε και στο βάθρο στην κατηγορία κορασίδων 46 κιλών. Για να φτάσει σε αυτό το σημείο έδωσε τέσσερις αγώνες, αλλά ηττήθηκε στον ημιτελικό από Μολδαβή αθλήτρια.

Ο Αργύρης Γκρηγκοριάν είχε την ατυχία να τραυματιστεί στον πρώτο αγώνα που έδωσε. Παρόλα αυτά κατάφερε να νικήσει και να συνεχίσει στο τουρνουά, κερδίζοντας κατά σειρά έναν Σλοβάκο, έναν Μολδαβό και έναν Γάλλο αντίπαλο, για να φτάσει στα προημιτελικά. Εκεί δέχθηκε ήττες από Τούρκο και Γερμανό παλαιστή και τελικά κατέλαβε την πέμπτη θέση στην κατηγορία παίδων 54 κιλών.

Ο Νάρεκ Γκρηγκοριάν που επίσης προέρχεται από τραυματισμό, δεν βρέθηκε σε καλή φόρμα, με αποτέλεσμα να ηττηθεί στον πρώτο γύρο από Μολδαβό παλαιστή, ο οποίος επειδή ηττήθηκε στον δεύτερο γύρο δεν μπόρεσε να “πάρει μαζί του” στην επόμενη φάση και τον Γκρηγκοριάν για την διαδικασία των ρεπεσάζ.

Το επίπεδο του τουρνουά ήταν αρκετά υψηλό κι αποτέλεσμα μια “γεύση” πριν από το πανευρωπαϊκό, στο οποίο θα συμμετάσχουν οι Κομοτηναίοι αθλητές στα μέσα Ιουλίου. Ενδιάμεσος στόχος, για την Αθηνά Γιαγτζόγλου είναι ένα διεθνές τουρνουά στην Τουρκία, ενώ για τον Αργύρη Γκρηγκοριάν ένα διεθνές τουρνουά στην Ρωσία.