Γ’ Εθνική: Με τερματοφύλακα έναν πρώην επιθετικό του ΠΑΟΚ έπαιξε απέναντι στον Ορφέα Ξάνθης ο Λαγκαδάς!

 

Έχουμε δει αρκετές φορές να αποβάλλεται ή να τραυματίζεται ένας τερματοφύλακας και ελλείψει άλλου τερματοφύλακα ή αλλαγών να παίρνει τα γάντια και θέση κάτω από την εστία ένα αμυντικός, αλλά το να ξεκινάει εξ’αρχής ένας αμυντικός ως τερματοφύλακας είναι ομολογουμένως ένα σπάνιο φαινόμενο.

Κι όμως, δεν έλειψε ούτε αυτό από το φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, και μάλιστα έγινε και σε αγώνα Θρακιώτικης ομάδας! Ο Λαγκαδάς υποδέχθηκε την Κυριακή το απόγευμα τον Ορφέα Ξάνθης του Μπάμπη Χατζημεστή με πολλές απουσίες, αλλά και προβλήματα και κάποια από αυτά ανάγκασαν τον προπονητή της ομάδας της Θεσσαλονίκης να ξεκινήσει με βασικό τερματοφύλακα τον Πέτρο Κοντέων, που κατά κανόνα αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός ή αμυντικός μέσος, ενώ ξεκίνησε την καριέρα του ως επιθετικός στον ΠΑΟΚ.

Ο Κοντέων σε μονομαχία με τη φανέλα του Ηρακλή

Ο Λαγκαδάς, λοιπόν, είχε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τον βασικό του τερματοφύλακα Ρίζο που λόγω χρωστούμενων δεν αγωνίζεται τον τελευταίο καιρό, όμως σε αυτό το πρόβλημα προστέθηκε και η στράτευση του δεύτερου κίπερ της ομάδας, του Καρυπίδη. Ακόμα και οι δύο τερματοφύλακες της ακαδημίας του Λαγκαδά δεν μπορούσαν να αγωνιστούν αφού ήταν τραυματίες. Αποτέλεσμα όλων των παραπάνω να επιλέξει ο προπονητής της ομάδας να ξεκινήσει, αλλά και να τελειώσει το ματς με τερματοφύλακα τον 33χρονο Πέτρο Κοντέων, παλιό παίκτη του ΠΑΟΚ, Πανσερραϊκού, Διαγόρα, Ολυμπιακού Βόλου, Πιερικού, Δόξας Δράμας, Χανίων, Λαμίας, Τρικάλων, Παναργειακού αλλά και του Ηρακλή, κάτι που φυσικά του στοίχησε και μια βαριά ήττα με 0-3  από την ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή χωρίς να είναι και ο αίτιος αφου η ΑΠΕΛ αγωνίστηκε σχεδόν με την εφηβική της ομάδα.

Φέτος πάντως ο Κοντεών είναι ένα πολυεργαλείο, αφού έχει παίξει και στις τέσσερις θέσεις του κεντρικού άξονα, στόπερ (κυρίως στον πρώτο γύρο), αμυντικό χαφ (στα περισσότερα ματς του δεύτερου), «δεκάρι» (πιο σπάνια), σέντερ φορ, όπως στην αρχή της καριέρας του αλλά και πλέον τερματοφύλακας.