ΕΠΣ Ξάνθης: Νίκη επί της Αναγέννησης Θαλασσιάς και δεύτερη θέση για την Ασπίδα Ξάνθης

 

Στην τελευταία αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος της Α1 Κατηγορίας, η Ασπίδα έπαιξε εκτός έδρας με την Αναγέννηση Θαλασσιάς και κατάφερε καθ’όλη τη διάρκεια του αγώνα να επιβάλλει το ρυθμό της και να πάρει στο τέλος τη νίκη με σκορ 1-4 και να τερματίσει στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η ομάδα του Χρήστου Σαμαρά μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, αλλά συνέχισε με τον ίδιο ρυθμό και σε όλη τη διάρκεια του, ενώ προηγήθηκε με 0-1 στο 24′ και με 0-2 στο 52′. Η Αναγέννηση έκανε μια, μάταια, προσπάθεια να αντιδράσει στην υπεροχή της Ασπίδας με το τέρμα του Γιάννη Καζάκη, όμως οι φιλοξενούμενοι δεν έχασαν χρόνο και γρήγορα απάντησαν με το γκολ του Σαββόγλου στο 78′ και έβαλαν και το κερασάκι στην τούρτα με τον Κατσή να πετυχαίνει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και να διαμορφώνει το τελικό 1-4 στο 86ο λεπτό.

Πρώτη φάση του αγώνα στο 10ο λεπτό όταν ένα σουτ του Στέλιο Τουργαΐδη Τουργαΐδη έφυγε για λίγο άουτ, ενώ η επόμενη ήταν και το πρώτο τέρμα της αναμέτρησης, όταν στο 24′ ο Μουξιός εκμεταλλευόμενος ένα λάθος της αντίπαλης άμυνας νίκησε τον Δανδανόπουλο για να κάνει το 0-1. Η Θαλασσιά έφτασε κοντά στην ισοφάριση με τον Στέλιο Τουργαΐδη και πάλι, όμως το σουτ του και αυτή τη φορά κατέληξε για λίγο άουτ και έτσι οι δυο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το 0-1.

Στην επανάληψη η Ασπίδα πήρε και προβάδισμα δύο τερμάτων, όταν στο 57′ ο Χάρης Κατσής έκανε ένα σουτ και νίκησε τον Δανδανόπουλο για να γράψει το 0-2. Η Αναγέννηση Θαλασσιάς προσπάθησε να αντιδράσει και τα κατάφερε, προσωρινά, όταν στο 73′ ο Γιάννης Καζάκης εκμεταλλεύθηκε μια ωραία σέντρα του Στέλιου Τουργαΐδη και νίκησε τον Κισά Ομέρ Κοράει για το 1-2. Παρ’όλα αυτά η Ασπίδα απάντησε άμεσα και στο 78′ ο Σαββόγλου με δικό του σουτ έγραψε το 1-3, ενώ το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Χάρης Κατσής στο 86ο λεπτό πετυχαίνοντας το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στην αναμέτρηση.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ (Γιάννης Αποστολίδης): Δανδανόπουλος, Βασιλειάδης, Κοτζάκελης (64′ Δελητζόγλου), Μαντζαρίδης, Μυλωνάς, Κωτίδης (53′ Βουλγαρίδης), Τουργαΐδης Σ., Μπάτζιος Π (46′ Τουργαΐδης Κ.), Χριστοφορίδης, Καζάκης, Γιαννακούδης.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Χρήστος Σαμαράς): Κισά Ομέρ Κοράι, Σαμαράς, Κυριαζίδης, Σαρηγιαννίδης, Νικολούδης, Κουτσομιχάλης, Σαββόγλου, Χατζηπαρασκευάς (70′ Στεπανιάν), Μουξιός (53′ Χαραλαμπίδης), Δογανίδης (57′ Κιαχίδης), Κατσής.