Γ’ Εθνική: Έκλεισε τη σεζόν με τον καλύτερο τρόπο ο Ορφέας Ξάνθης που νίκησε εκτός έδρας τον Λαγκαδά

 

Πέρυσι τέτοια εποχή ο Ορφέας Ξάνθης «ανέβαινε» στην Γ’ Εθνική και οι περισσότεροι με το ξεκίνημα της σεζόν τον είχαν ως φαβορί για υποβιβασμό. Κι όμως, ο Μπάμπης Χατζημεστής και η αρμάδα του, τους διέψευσαν όλους και κλέινουν τη σεζόν με ευρεία εκτός έδρας νίκη επί του Λαγκαδά που τους δίνει και μαθηματικά την πέμπτη θέση της βαθμολογίες.

Η ομάδα του Ορφέα Ξάνθης ταξίδεψε στην Θεσσαλονίκη, ώστε να αντιμετωπίσει στην τελευταία αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής την ομάδα του Λαγκαδά και μετά από ένα παιχνίδι με πολύ καλό ρυθμό, η Ξανθιώτικη ομάδα απέδρασε από τον Λαγκαδά με το τρίποντο στις βαλίτσες της, αφού επικράτησε με σκορ 0-3 με τα δύο γκολ του Θόδωρου Τορομανίδη, αλλά και αυτό του Λαζαρίδη.

Το σύνολο του Μπάμπη Χατζημεστή μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί σχετικά νωρίς, όταν στο 14ο λεπτό ο Λαζαρίδης βρήκε τον χώρο, έπιασε ένα σουτ και νίκησε τον αντίπαλο κίπερ για να ανοίξει το σκορ και να βάλει την ομάδα του σε θέση οδηγού. Μάλιστα οι παίκτες του Ορφέα δεν σταμάτησαν εκεί, αφού λίγο μετά τη συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου του αγώνα, χτύπησαν ξανά και έκαναν το 0-2. Στο 33′ λοιπόν, ο Θόδωρος Τορομανίδης νίκησε τον αντίπαλο πορτιέρο και έγραψε το 0-2, που ήταν τελικά και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η Ξανθιώτικη ομάδα συνέχισε να πιέζει και δεν προσπάθησε απλώς να κρατήσει το υπέρ της 0-2. Μετά από περίπου μισή ώρα αγώνα στο δεύτερο μέρος ο Θόδωρος Τορομανίδης βρήκε πάλι τον τρόπο και παραβίασε για δεύτερη φορά την εστία του Λαγκαδά, για να διαμορφώσει το τελικό 0-3 για την ομάδα του. Κάπως έτσι η ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή έφτασε 11η νίκη (όσες και οι ισοπαλίες), στη φετινή σεζόν την οποία και ολοκληρώνει με τον καλύτερο τρόπο και πάνω από όλες τις προσδοκίες στην πέμπτη θέση.

ΑΠΕ Λαγκαδά (Αλέξανδρος Κατηκαρίδης): Κοντέων, Καραμπάς, Μούχαλης, Καραμανλής, Κρυστάλλης, Λεμονής, Πολύζος, Πολίτης, Αθανασιάδης (70’ Λιάλιος), Παυλίδης (80’ Δανάς), Ζλατίντσης (60’ Ταχόπουλος)

Ορφέας Ξάνθης (Μπάμπης Χατζημεστής): Ρούφος, Χακή Τζαμπάζ, Καρά Αλή Ονούρ, Μαλαδένης, Μακράκης, Κατρανίτσας, Καραγκιόζης Β. (75’ Τουγιάλ), Μπουνταγκίδης, Λαζαρίδης, Τορομανίδης (85’ Λοκάρ), Χιντ Ιμέρ (70’ Χαλήλ Μπα)