Με 4 Εβρίτες η αποστολή της Εθνικής στην Ολλανδία! Οι δύο που «έμειναν» Αλεξανδρούπολη και ο ένας που «κόπηκε» στην Αθήνα…

 

Με την ολοκλήρωση των φιλικών αναμετρήσεων με την Τυνησία ο ομοσπονδιακός τεχνικός Κώστας Αρσενιάδης ανακοίνωσε τα ονόματα των αθλητών που θα αγωνιστούν στον προκριματικό όμιλο του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Από τους συνολικά επτά Εβρίτες που ξεκίνησαν προετοιμασία πριν δύο εβδομάδες στην Αλεξανδρούπολη, θα βρεθούν στην Ολλανδία οι τέσσερις. Ήδη δεν είχαν ακολουθήσει την αποστολή της Εθνικής στην Αθήνα κατά την αναχώρηση από τον Έβρο οι Ανέστης Δαλακούρας και Σταύρος Κασαμπαλής.

Αντιθέτως, πέντε βρέθηκαν στην Αθήνα, ανάμεσά τους και ο «βενιαμίν» της αποστολής Παρασκευάς Τσέλιος, που είναι και ο μόνος από όσους έφτασαν μέχρι το τελικό στάδιο, που δεν θα ακολουθήσει την Εθνική Ανδρών στην Ολλανδία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

«Τι να με πειράξει; Εγώ ζω ένα όνειρο και μόνο που κλήθηκα στην Εθνική στην Αλεξανδρούπολη και βρέθηκα να προπονούμε μαζί με ινδάλματά μου», είπε ο Παρασκευάς Τσέλιος, για τον οποίο όπως και για τους περισσότερους αποτέλεσε έκπληξη και η κλήση του αλλά και η απόφαση να ακολουθήσει την Εθνική και στις μετά την Αλεξανδρούπολη υποχρεώσεις της.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Αρσενιάδης μιλώντας στο ThrakiSportS έχει εξάρει πολλές φορές την δουλειά που γίνεται στον Έβρο, χαρακτήρισε ιδανικές τις συνθήκες προπόνησης που συνάντησε η ομάδα στην Αλεξανδρούπολη ενώ εξαρχής είχε τονίσει ότι είναι στην φιλοσοφία του να καλεί νέα παιδιά, όπως ο Κασαμπαλής και ο Τσέλιος, ώστε να παίρνουν μυρωδιά από Εθνική Ομάδα, έστω και αν δεν μείνουν για τους αγώνες, καθώς με αυτόν τον τρόπο εκτιμά ότι θα γίνει η πιο ομαλή μετάβαση στην επόμενη ημέρα της Εθνικής.

Πλέον από τους επτά Εβρίτες που κλήθηκαν αρχικά (οκτώ αν προσθέσουμε και τον τραυματία Νίκο Παλέντζα), στην Ολλανδία θα ταξιδέψουν ο αρχηγός Δημήτρης Τζούριτς και οι Ανδρέας Ανδρεάδης, Δημήτρης Γκαράς και Ραφαήλ Κουμεντάκης.

Αναλυτικά οι αθλητές που επιλέχθηκαν να πάνε Ολλανδία είναι οι εξής: Κώστας Στιβαχτής, Θάνος Τερζής, Δημήτρης Τζούριτς, Σωτήρης Σωτηρίου, Νίκος Ζουπάνης, Σωτήρης Πανταλέων, Ανδρέας Ανδρεάδης, Γιάννης Τακουρίδης, Θανάσης Πρωτοψάλτης, Ραφαήλ Κουμεντάκης, Ανδρέας Φράγκος, Μενέλαος Κοκκινάκης, Γιώργος Στεφάνου, Δημήτρης Γκαράς.

Υπενθυμίζουμε ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα συμμετέχει στο β’ όμιλο που θα διεξαχθεί στις πόλεις Ντε Κογκ και Άπελντορν της Ολλανδίας από 23 έως 28 Μαΐου και εκτός από την οικοδέσποινα του τουρνουά στον όμιλο βρίσκονται και οι Σλοβακία, Αυστρία, Λουξεμβούργο, Μολδαβία.

Από τους έξι συνολικά προκριματικούς ομίλους, οι ομάδες που θα πάρουν την πρώτη θέση σε κάθε όμιλο κερδίζουν απευθείας την πρόκριση για τα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος 2018 (θα διεξαχθεί σε Ιταλία/Βουλγαρία, ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στη 2η θέση θα συμμετάσχουν στη γ’ φάση που θα διεξαχθεί 11-16 Ιουλίου 2017 (ο νικητής του τουρνουά θα προκριθεί στα τελικά).

Το πρόγραμμα του ομίλου της Εθνικής:

ΤΡΙΤΗ 23/5
16:00, Σλοβακία – Αυστρία
18:30, Μολδαβία – Ελλάδα
21:00, Λουξεμβούργο – Ολλανδία

ΤΕΤΑΡΤΗ 24/5
16:00, Αυστρία – Ελλάδα
18:30, Σλοβακία – Λουξεμβούργο
21:00, Ολλανδία – Μολδαβία

ΠΕΜΠΤΗ 25/5
16:00, Λουξεμβούργο – Αυστρία
18:30, Μολδαβία – Σλοβακία
21:00, Ελλάδα – Ολλανδία

ΣΑΒΒΑΤΟ 27/5
16:00, Λουξεμβούργο -Μολδαβία
18:30, Αυστρία – Ολλανδία
21:00, Σλοβακία – Ελλάδα

ΚΥΡΙΑΚΗ 28/5
15:30, Μολδαβία – Αυστρία
18:00, Ολλανδία – Σλοβακία
20:30, Ελλάδα – Λουξεμβούργο
* Οι αναγραφόμενες είναι ώρες Ελλάδας

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here