Πέντε τραυματίες από επίθεση τούρκων οπαδών σε φιλάθλους του Ολυμπιακού στην Πλατεία Ταξίμ (+video)

 

Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, στην Κωνσταντινούπολη, όπου αρχίζει το απόγευμα το Final Four της Ευρωλίγκας.

Φίλαθλοι του Ολυμπιακού που έφτασαν το μεσημέρι στην Κωνσταντινούπολη, δέχθηκαν επίθεση με μαχαίρι σε κεντρικό δρόμο της πλατείας Ταξίμ, από οπαδούς της Φενέρμπαχτσε, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν πέντε άτομα. Δύο στο πόδι και το πρόσωπο και τρία στο σώμα από χτυπήματα και πέτρες.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει ο θρακιώτης δημοσιογράφος Στέφανος Λεμονίδης, που βρίσκεται στην Τουρκία ως απεσταλμένος του 9,84, «οι ερυθρόλευκοι οπαδοί, εγκλωβίστηκαν σε στενό κοντά στην κεντρική πλατεία, με τους οπαδούς των γηπεδούχων να ανάβουν ναυτικό πυρσό , φωνάζοντας “This is Istanbul”».

Mάλιστα οι Τούρκοι οπαδοί, με την επωνυμία Fanatiks, ανέβασαν στο site τους, το αιματηρό επεισόδιο, γράφοντας προκλητικά «Οι Ελληνες που τρέχουν στην Κωνσταντινούπολη». Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο της πόλης, ενώ συνελήφθησαν 5 οπαδοί της τουρκικής ομάδας.

Ο Στέφανος Λεμονίδης μίλησε και με τον αστυνομικό διευθυντή της Κωνσταντινούπολης, υπεύθυνο για την αθλητική βία, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για οπαδούς της Φενέρ, ενώ πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται για οργανωμένο επεισόδιο.

Για το φάιναλ φορ της Κωνσταντινούπολης δεν έχουν πραγματοποιηθεί οργανωμένες εκδρομές από την Θράκη αλλά δεν αποκλείεται πολλά άτομα να έχουν ταξιδέψει μεμονωμένα, εξασφαλίζοντας εισιτήρια για την σημαντική αυτή διοργάνωση.