41 Εβρίτικοι πόντοι στο νικηφόρο τελευταίο φιλικό της Εθνικής Ανδρών στου Ρέντη

 

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε με… 4-1 επί της Τυνησίας στο τρίτο και τελευταίο φιλικό που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό του Ρέντη. Για την ακρίβεια νίκησε με 3-1 ενώ παίχτηκε ακόμα ένα σετ το οποίο κέρδισε και πάλι η Εθνική μας με 15-10.

Η γαλανόλευκη όπως και στο δεύτερο φιλικό, έτσι και στο τρίτο παρουσιάστηκε βελτιωμένη αφού μέρα με τη μέρα βρίσκει ρυθμό ενώ πλέον μετρά αντίστροφα για τη συμμετοχή της στον προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος (23-28 Μαΐου στην Ολλανδία).

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Κώστας Αρσενιάδης ξεκίνησε με τρεις εβρίτες στο αρχικό σχήμα. Συγκεκριμένα με τους Τζούριτς, Στιβαχτή, Ανδρεάδη-Πανταλέων στο κέντρο, Κουμεντάκη-Φράγκο στα άκρα και λίμπερο τον Στεφάνου ενώ σταδιακά έκανε και τις αλλαγές στο σχήμα προκειμένου να βγάλει χρήσιμα και πολύτιμα συμπεράσματα.

Μάλιστα με εξαίρεση το σετ που κατέκτησαν οι Τυνήσιοι, στα υπόλοιπα οι διεθνείς παρουσιάστηκαν συγκεντρωμένοι και ανεβασμένοι σε όλους τους τομείς, παίρνοντας διαφορές τις οποίες κρατούσαν για να φτάσουν στην τελική φιλική επικράτηση.

28 πόντους σημείωσε ο Τζούριτς (21/40 επ., 3 άσοι, 4 μπλοκ), 8 ο Ανδρεάδης 8 (6/9 επ., 1 άσο, 1 μπλοκ), 5 ο Κουμεντάκης (5/10 επ., 57% υπ. – 43% άριστες) ενώ δεν αγωνίστηκαν ο Γκαράς και ο Τσέλιος. Τα σετ: 25-20, 25-18, 22-25, 25-15 (15-10). «Από φιλικό σε φιλικό η ομάδα δείχνει βελτίωση. Ο όμιλος βέβαια θα έχει πιο δύσκολες ομάδες από την Τυνησία, ωστόσο ήταν ένα καλό τεστ.   Η Εθνική παίζοντας βρίσκει ρυθμό. Αισιοδοξούμε γιατί μέρα με τη μέρα βελτιωνόμαστε. Έχουμε πέντε ματς σε έξι μέρες, κρατάμε χαμηλά τη μπάλα αλλά όλα θα κριθούν εκεί κάτω από μεγάλη πίεση», σχολίασε μεταξύ άλλων ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Αρσενιάδης.