Volley League: Από τον Κοντοστάθη η άμυνα της χρονιάς! Η ξεχωριστή αφιέρωση σε Μουστακίδη και Παπαζόγλου…

 

Ο λίμπερο του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Γρηγόρης Κοντοστάθης που πραγματοποίησε μια πολύ καλή χρονιά με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης βραβεύτηκε για την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. 

Μάλιστα βρέθηκε στην εκπομπή «Στο Φιλέ» όπου έγινε και η βράβευση και δήλωσε αναφορικά με το που αφιερώνει το βραβείο: «Θέλω να αφιερώσω αυτή τη διάκριση, πρώτα απ’ όλα στον προπονητή μου, το Θανάση Μουστακίδη, το Γιώργο Παπάζογλου που με βοήθησαν πάρα πολύ φέτος με το χρόνο που διέθεσαν για την ατομική μου βελτίωση, στους συμπαίκτες μου, όπως επίσης και στην οικογένειά μου, που με στήριξε φέτος πάρα πολύ».

Από την πλευρά του, ο Μουστακίδης για την άμυνα Κοντοστάθη σχολίασε: «Ήταν πραγματικά μία άμυνα, η οποία για μένα καθόρισε το αποτέλεσμα. Πήραμε τη νίκη από εκείνη την άμυνα! Ήταν μία άμυνα που έκανε ο Κοντοστάθης σε ένα «ντουμπλάζ», η μπάλα έχει χτυπήσει στο μπλοκ και πάει να «σκάσει» μέσα… Το πιστεύει, την κυνηγάει, την σώζουμε, παίρνουμε αμέσως την φάση και νομίζω ήταν καθοριστικός ο πόντος, που αν δεν κάνω λάθος ήταν στο τελείωμα του σετ, για αυτό και τη θεωρώ μία από τις καλύτερες άμυνες, από τις οποίες έγιναν φέτος».

Για την φετινή ατομική αγωνιστική του βελτίωση, ο Κοντοστάθης ανέφερε: «Φέτος η ατομική μου βελτίωση πήγε πολύ καλύτερα απ’ ότι περίμενα… Στην αρχή ήμουν πολύ «σφιγμένος», καθώς ήταν μια καινούρια κατηγορία για μένα να παίξω βασικός. Ο Μουστακίδης μου’ χε πει το καλοκαίρι πως με εμπιστεύεται πάρα πολύ, ότι αν δεν άξιζα δεν θα με χρησιμοποιούσε καθόλου και… δικαιώθηκε. Φέτος κάναμε πάρα πολλές ώρες προπόνηση, ο Μουστακίδης και ο Παπάζογλου αφιέρωσαν πάρα πολύ από τον προσωπικό τους χρόνο για την ατομική μας βελτίωση. Πολύ υποδοχή, πολύ άμυνα, αντιδράσεις, ταχύτητα στα πάντα και νομίζω πως για αυτό σε κάποιο σημείο αρχίσαμε όλοι και παίζαμε πάρα πολύ καλά. Ενώ στην αρχή κάναμε πάρα πολλά λάθη, δεν είχαμε καμία συνοχή και νομίζω πως η ομάδα είναι επιτυχημένη φέτος».

Για τον φετινό Εθνικό Αλεξανδρούπολης ο Γρηγόρης Κοντοστάθης είπε: «Μιλάμε για μια νέα ομάδα, αφού μόνο ο Τσέλιος ήταν από πέρυσι. Όλοι συναντιόμασταν πρώτη φορά και αυτό ήταν το δύσκολο! Γιατί ουσιαστικά μετά γίναμε μια «οικογένεια», νιώθαμε ο ένας τον άλλον καλύτερα μέσα στο γήπεδο, καλύπταμε ο ένας την αδυναμία του άλλου και έτσι αρχίσαμε και παίζαμε καλύτερο βόλεϊ. Αλλά νομίζω πως πρέπει να μετράω τα λόγια μου για τον Μουστακίδη, γιατί θα με περιμένει όταν γυρίσω… Με βλέπω να κατεβαίνω από το αεροπλάνο και να μου πετάει… μπάλες (χαμογελάει)»!

Για τη φετινή σεζόν της Volley League ανέφερε: «Ήταν πολύ ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα φέτος, καθώς από το αποτέλεσμα βλέπουμε ότι μία ομάδα που στην κανονική διάρκεια έκανε μόνο μία ήττα, στο τέλος δεν κέρδισε. Ο Π.Α.Ο.Κ. έδειξε ότι ήταν φορμαρισμένος στα πλέι οφ, σίγουρα κανένας δεν το περίμενε, για μένα ήταν η μεγάλη έκπληξη, αλλά νομίζω πως αυτό θα ανεβάσει του χρόνου ακόμη περισσότερο το επίπεδο του πρωταθλήματός μας, καθώς πολλές ομάδες θα επενδύσουν παραπάνω».

Για το βραβείο της καλύτερης άμυνας, τέλος, είπε: «Η αλήθεια είναι πως δεν το περίμενα, γιατί είναι από τις πρώτες χρονιές που παίζω (σ.σ ως βασικός)… Περίμενα άλλα πράγματα, αλλά όλα πήγαν καλά! Σας ευχαριστώ πάρα πολύ για το βραβείο και ελπίζω να πάρω ακόμη κι… άλλα! Αν θυμάμαι καλά, είμαστε 1-1 σετ με τον Ηρακλή Χαλκίδας και 23-23, σ’ αυτό το παιχνίδι υπήρχε μεγάλη ένταση και εγώ, λόγω του ότι πέρυσι έπαιζα στην Χαλκίδα, πάντα είχα μία «σπίθα» παραπάνω για να μη χάσω. Είχα εντολή από τον προπονητή μου να μην αφήνω την μπάλα ποτέ να πέσει κάτω, γιατί ακούγαμε πάρα πολλά… γαλλικά! Μας έκανε πάρα πολύ προπόνηση σε αυτά (σ.σ τα «μακροβούτια»), οπότε κάποια στιγμή έπρεπε να «βγούνε». Στην προπόνηση «κυνηγάμε» μέχρι να μην μπορούμε να πάρουμε ανάσα!».

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΓΡΗΓΟΡΗ ΚΟΝΤΟΣΤΑΘΗ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΑ ΣΤΗΛΗ ΤΟΥ TRHAKISPORTS «ΤΟ ΑΛΜΠΟΥΜ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΜΟΥ» ΜΕ ΤΙΣ ΑΓΑΠΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ