Αιχμηρή ανακοίνωση από τους XanthiFans: «Η θέση όλων είναι στο γήπεδο»!

 

Αιχμηρή ανακοίνωση εξέδωσαν οι XanthiFans προς όλες τις πλευρές και με αφορμή τη συμπλήρωση των 50 χρόνων από την ίδρυση του ΑΟΞ ζητούν να ενώσουν όλοι τις δυνάμεις τους, ώστε να επιστρέψει και πάλι ο κόσμος στο γήπεδο.

Στην ανακοίνωση τους αυτή οι XanthiFans προσπαθούν να αποδώσουν ευθύνες κατά κάποιο τρόπο, αλλά και να ενώσουν όλα τα κομμάτια του «παζλ», ώστε να γίνει η ύστατη προσπάθεια με τη συμπλήρωση των 50 χρόνων από την ίδρυση του ΑΟΞ, το 1967, για να επιστρέψει ο κόσμος στις κερκίδες του γηπέδου και να αποκτήση και πάλι ο σύλλογος της Θράκης, την αίγλη που είχε, και έχει χάσει τα τελευταία χρόνια.

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση:

«Ο ΑΟΞ, ο ποδοσφαιρικός σύλλογος της πόλης μας, φέτος γιορτάζει τα 50 χρόνια από την ίδρυσή του. Μια ομάδα που όλα αυτά τα χρόνια αποτελεί πυλώνα διαφήμισης του τόπου στον οποίο γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε.
Η ποδοσφαιρική σεζόν που μας πέρασε, έφερε τον ΑΟΞ πρωταγωνιστή όλων των ελληνικών ποδοσφαιρικών πεπραγμένων . Με πολύ καλή παρουσία στο πρωτάθλημα, καταλαμβάνοντας την 6η θέση και αξιοπρεπή παρουσία στο Κύπελλο, όπου έφτασε μια ανάσα από τους «4», έπαιξε καθοριστικό ρόλο με αποκλειστικό όπλο μόνο τις δικές της δυνάμεις, ποδοσφαιρικές και οικονομικές.
Όμως, αυτός ο σύλλογος, ο οποίος αποτελεί αντικείμενο θαυμασμού για την οργάνωσή του και την πορεία του από όλους τους Έλληνες φιλάθλους, απαξιώνεται από τους ντόπιους, με απόδειξη τον αριθμό των φιλάθλων που βρέθηκαν φέτος στις κερκίδες του γηπέδου. Η απουσία τους και η ενασχόλησή τους με άλλες ομάδες είναι ένα γεγονός που για τον ΑΟΞ αποτελεί πλέον μάστιγα.
Φυσικά γι’ αυτό οι ευθύνες δεν ανήκουν μόνο στους φιλάθλους αλλά και στην ΠΑΕ η οποία εδώ και πολύ καιρό έχει εγκαταλείψει την επικοινωνία της με τον κόσμο της Ξάνθης. Από την άλλη και οι τοπικοί άρχοντες, που οι περισσότεροι κόπτονται για την διαφήμιση της περιοχής, έχουν θέσει στο περιθώριο το πιο «ζωντανό» κομμάτι της πόλης, που είναι ο ΑΟΞ και τον θυμούνται μόνο στα «πανηγύρια». Ας μην στέκονται μόνο σε βραβεύσεις αλλά και να δραστηριοποιηθούν. Να γίνονται επαφές ώστε να προσελκύουν χορηγούς κοντά στην ομάδα.
Επίσης και οι επαγγελματίες της πόλης μας οφείλουν να στηρίζουν την ομάδα με κάθε τρόπο (διαφήμιση, αγορά καρτών διαρκείας ) και να μην ζητούν μόνο την στήριξη των Ξανθιωτών αλλά να αποδεικνύουν και αυτοί έμπρακτα ότι στηρίζουν τον ΑΟΞ που είναι κομμάτι της περιοχής μας.
Οι Xanthifans, το μοναδικό ενεργό και δημιουργικό κομμάτι στήριξης αυτής της ομάδας, αισθάνονται την ανάγκη και την υποχρέωση να βάλουν ένα τέλος σε αυτή την κατάσταση. Θέλουν να παλέψουν με όλες τους τις δυνάμεις προκειμένου να βοηθήσουν την ΑΟΞΑΡΑ να βγει από αυτό το τέλμα της απαξίωσης.
Καλούμε λοιπόν όλον τον κόσμο που αγαπάει αυτή την ομάδα και για τους δικούς του λόγους απέχει από το γήπεδο να αλλάξει στάση και να βοηθήσει τον ΑΟΞ, ώστε να τον ξανακάνουμε μεγάλο και στις κερκίδες. Να δυναμώσουμε την φωνή μας και να αποτελέσουμε και πάλι ΔΥΝΑΜΗ για τους παίκτες μας, όποιοι κι αν είναι αυτοί, ΔΥΝΑΜΗ για τον τόπο μας.
Καλούμε επίσης και την επίσημη ΠΑΕ , όλες οι ενέργειες που θα κάνει φέτος σχετικά με το θέμα των φιλάθλων, να έχουν ως σημείο αναφοράς, την επιστροφή του κόσμου του ΑΟΞ στο γήπεδο, αντιλαμβανόμενη πλήρως την κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο και στην ελληνική κοινωνία. Δεν χωρούν εγωισμοί, προκλητικές ανακοινώσεις και ενέργειες οι οποίες αντί να φέρνουν κόσμο στο γήπεδο, τον διώχνουν εντελώς.
Η θέση όλων είναι στο γήπεδο.

Το Δ.Σ. των Xanthifans»