ΕΠΣ Θράκης: Αγγίζει πρωτάθλημα και άνοδο το Νέο Σιδηροχώρι μετά το επεισοδιακό διπλό επί του Ιάσμου

 

Σε ένα παιχνίδι πραγματικό ντέρμπι, η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να φύγει με το διπλό από την έδρα του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου, αγγίζοντας το πρωτάθλημα και μαζί την άνοδο στη Γ’ Εθνική. Ο Ίασμος ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, όμως η Δόξα ήταν αποτελεσματικότερη, καταφέρνοντας να πάρει την πολύτιμη για αυτή νίκη.

Μόλις στο 11′ ο Ίασμος άγγιξε το γκολ, όμως το σουτ του Ζαχαρόπουλου βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Βασιλείου. Όμως στο 22′ οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ, ύστερα από πολύ όμορφη ατομική προσπάθεια και σουτ του Βιόπουλου. Στο 40′ ο Ίασμος άγγιξε το 2-0, όμως το σουτ του Αντωνιάδη έδιωξε εκπληκτικά σε κόρνερ ο τερματοφύλακας της Δόξας. Στο 43′ οι φιλοξενούμενοι στην πρώτη τους καλή επίθεση στο πρώτο ημίχρονο κατάφεραν να ισοφαρίσουν, καθώς ύστερα από κόρνερ που εκτέλεσε ο Κοσιής, ο Αλεξακούδης πήδηξε ψηλότερα από όλους, πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κορωνάκη, κάνοντας το 1-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μέγας Αλέξανδρος είχε την κατοχή, όμως δεν απείλησε ιδιαίτερα τη Δόξα, η οποία είχε περισσότερο παθητικό ρόλο, θέλοντας να κρατήσει τον πολύτιμο εκτός έδρας βαθμό. Όμως στο 86′ η ομάδα του Νέου Σιδηροχωρίου κατάφερε να κάνει την ανατροπή και να “παγώσει” τον Ίασμο. Ο Ανδρέου έκανε τη σέντρα, η μπάλα έφτασε στον Δανίδη, ο οποίος με υπέροχη προσπάθεια πέρασε δύο αμυντικούς, πλάσαρε εύστοχα και έκανε το 1-2, το οποίο ήταν και το τελικό αποτέλεσμα. Έτσι η Δόξα με τους αρχηγούς της Σάκη Δανίδη σε αυτό το παιχνίδι στον Ίασμο και Σάκη Γιαννακίδη στο Κόσμιο αποδρά με διπλό “χρυσάφι” στο φινάλε και πλέον μόνο με θαύμα θα χάσει το προβάδισμα των 4 βαθμών ξαι τον τίτλο στα επόμενα 4 παιχνίδια που απομένουν για το πρωτάθλημα.

Στο τέλος του αγώνα κάποιοι φίλαθλοι του Ιάσμου επιτέθηκαν σε παίκτες της Δόξας. Τη μίνι σύρραξη που δημιουργήθηκε κατάφεραν και σταμάτησαν οι ψυχραιμότεροι, με τους φιλάθλους να τα έχουν με παίκτη του Νέου Σιδηροχωρίου, λέγοντας πως τους προκάλεσε με χειρονομίες. Τελικά οι παίκτες του Μέγα Αλέξανδρου κατάφεραν να ηρεμήσουν τους φιλάθλους της ομάδας τους, ενώ οι υπεύθυνοι της Δόξας απομάκρυναν τον παίκτη τους από το σημείο.

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΙΑΣΜΟΥ (Αϊβάζης): Κορωνάκης, Παπαχατζής, Χασάν Χισήμ (Χατζητουλούσης), Χουσεϊν Σαλήμ, Μπενέκος, Ζαχαρόπουλος, Γιαννακιτσίδης, Γρίβας, Γκιρετλί Ναζήμ, Αντωνιάδης, Βιόπουλος (Μπίνμπασι Αλή).
ΔΟΞΑ ΝΕΟΥ ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙΟΥ (Σκουλής, Ρούσης): Βασιλείου, Αγγελής, Τουρασανίδης, Πλασταράς, Αλεξακούδης, Δεμερτσίδης, Κόσιης, Γάιδας, Γιαννακίδης, Δανίδης (Αμοιρόπουλος)], Χατζηπαπάς (Ανδρέου), Μαυράκης.