ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Ανατροπή δεδομένων με πρόταση για διεξαγωγή ημιτελικών εκτός Φάιναλ Φορ

 

Η μεγάλη πρόκριση της Φιλίας Ορεστιάδας στην τετράδα του πρωταθλήματος ήρθε να περιπλέξει τα πράγματα, τόσο όσον αφορά την έδρα του Final Four, όσο και του τρόπου διεξαγωγής της Ημιτελικής και Τελικής Φάσης του πρωταθλήματος.

Η Καβάλα προέβαλε μέχρι χθες το μεγάλο φαβορί για τη διεξαγωγή της ημιτελικής και τελικής φάσης με τη μορφή Final Four, όπως και πέρσι. Όμως η μεγάλη χιλιομετρική απόσταση που χωρίζει την Ορεστιάδα από τις υπόλοιπες ομάδες, προβληματίζει την ΕΚΑΣΑΜΑΘ για το πως θα διεξαχθούν οι υπόλοιποι αγώνες.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες οι υπεύθυνοι της Φιλίας Ορεστιάδας κατέθεσαν πρόταση στην Ένωση οι ημιτελικοί να μη διεξαχθούν σε μορφή Final Four, αλλά σε δύο διαφορετικές έδρες και συγκεκριμένα η αναμέτρηση Δημοκρίτειο Κομοτηνής – Φιλία Ορεστιάδας στις Φέρες και η αναμέτρηση Ελευθερούπολη – Λεύκιππος Ξάνθης στην Καβάλα.

Μάλιστα οι άνθρωποι της Φιλίας έχουν κατά κάποιο τρόπο σύμμαχο και την προκήρυξη του πρωταθλήματος, η οποία αναφέρει πως στην Ημιτελική Φάση θα αγωνιστούν οι νικητές της Β’ Φάσης σε μονούς αγώνες σε ουδέτερη  έδρα. Δηλαδή στην προκήρυξη δεν υπάρχει αναφορά για διεξαγωγή Final Four, με την έννοια που την ξέρουμε για διεξαγωγή τεσσάρων αγώνων (Ημιτελική και Τελική Φάση) το ίδιο Σαββατοκύριακο και σε μία έδρα.

Όλα αυτά αναμένεται να ξεκαθαρίσουν το αργότερο μέχρι την Τετάρτη, καθώς οι ημερομηνίες πιέζουν πλέον και οι τέσσερις ομάδες θα πρέπει να γνωρίζουν για τον τρόπο αλλά και τον τόπο διεξαγωγής της συνέχειας του πρωταθλήματος.