«Έκοψε» ο Δήμος Ορεστιάδας την επιχορήγηση στον ΑΟ Ορεστιάδας! Οι εξηγήσεις του δημάρχου για αυτήν την κίνηση…

 

Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι την ίδια στιγμή που όλοι οι (συνολικά 25) αθλητικοί σύλλογοι που λαμβάνουν επιχορήγηση από τον Δήμο Ορεστιάδας θα δουν αύξηση στα ποσά που θα λάβουν σε σχέση με έναν χρόνο πριν, ο ΑΟ Ορεστιάδας που αναμφίβολα αποτελεί το καμάρι της πόλης δεν θα δει ευρώ τσακιστό. 

Όπως αναφέρει και η σχετική ανάρτηση στην «Διαύγεια» (θυμηθείτε αναλυτικά με ένα κλικ ΕΔΩ), «ο Α. Ο. Ορεστιάδας δεν δικαιούται επιχορήγηση για το έτος 2017 λόγω μη τήρησης της προβλεπόμενης νομοθεσίας για τις δαπάνες του έτους 2016».

Το θέμα ήδη προκαλεί αίσθηση, καθώς ο ΑΟΟ παραδοσιακά έπαιρνε το μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα των επιχορηγήσεων του Δήμου Ορεστιάδας και χάνοντάς του, τρίβουν τα χέρια τους όλου οι άλλοι σύλλογοι, καθώς αυξήθηκε το δικό τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι καθένα από τα υπόλοιπα 25 σωματεία έλαβαν αυξήσεις, είτε συμβολικές των 100 ευρώ είτε ανερχόμενες σε χιλιάδες ευρώ.

«Η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη. Όταν επιχορηγείς ένα σωματείο, την επόμενη χρονιά για να έχει δικαίωμα ξανά χρηματοδότησης όταν του έχεις δώσει πάνω από 2.900 ευρώ, πρέπει μέχρι τέλος Φεβρουαρίου για το οποίο το χρηματοδότησες, να έχει ανεβάσει σε μια ειδική πλατφόρμα που ελέγχεται, αντίστοιχα τιμολόγια του ποσού χρηματοδότησης που έχει λάβει. Όλα τα υπόλοιπα σωματεία ήταν πολύ σωστά και συνεπέστατα σε αυτά.

Δυστυχώς και το λέω με μεγάλη θλίψη, ο Αθλητικός Όμιλος τα τιμολόγια που έπρεπε να παρουσιάσει για την χρήση του 2016 δεν κάλυπταν το ποσό για το οποίο είχαν επιχορηγηθεί το 2016. Αυτομάτως λόγω της νομοθεσίας χάνουν το δικαίωμα να χρηματοδοτηθούν φέτος», εξηγεί ο δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλης Μαυρίδης τα πώς και τα γιατί αυτής της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου Ορεστιάδας, η οποία ελήφθη μετά από εισήγηση του ίδιου του δημάρχου.

Ο δήμαρχος προσθέτει: «Θα μπορούσαμε να κάνουμε τον ελιγμό και να δώσουμε τα χρήματα πριν λήξει η προθεσμία της 28ης Φεβρουαρίου, λέγοντας για παράδειγμα ότι δεν ξέραμε τι ανέβασαν ή ότι δεν θα ανέβαζαν, αλλά θέλαμε να πάμε ξεκάθαρα, να επιβραβεύσουμε τα συνεπή σωματεία και να μην είμαστε έρμαιο σε όποιον παίρνει χρήματα και δεν μπορεί να τα δικαιολογήσει με τα τιμολόγια. Γνωρίζω ότι είναι μεγάλη πληγή για τον ΑΟΟ, δυστυχώς όμως η νομοθεσία είναι ξεκάθαρη και ο Δήμος Ορεστιάδας δεν μπορεί να οδηγηθεί σε διαφορετική ενέργεια ώστε να επιχορηγηθεί το συγκεκριμένο σωματείο με την τόσο μεγάλη ιστορία».