ΕΚΑΣΑΜΑΘ: “Έσπασε” την έδρα του Απόλλωνα η Φιλία Ορεστιάδας και προκρίθηκε στο Φάιναλ Φορ! Τρεις εκπροσώπους η Θράκη στη γιορτή του πρωταθλήματος

 

Παίζοντας με ψυχή, παρότι βρέθηκε πίσω ακόμα και με διψήφια διαφορά και εκμεταλλευόμενη τα προβλήματα και τις απουσίες των γηπεδούχων, η Φιλία Ορεστιάδας νίκησε με 50-54 στη Δράμα τον Απόλλωνα, έκανε το 1-2 στη σειρά και προκρίθηκε στο Final Four του πρωταθλήματος!

Η Φιλία όπως και στο πρώτο παιχνίδι ξεκίνησε πολύ άσχημα και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 17-6. Η ομάδα της Ορεστιάδας συνέχισε να είναι κακή επιθετικά και στο δεύτερο δεκάλεπτο, όμως βελτίωσε πάρα πολύ την άμυνα της, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται με 25-19 για την ομάδα της Δράμας.

Στο τρίτο δεκάλεπτο η Φιλία μείωσε και άλλο τη διαφορά και έδωσε χαρακτήρα ντέρμπι στην αναμέτρηση, καθώς ο Απόλλωνας έκλεισε την τρίτη περίοδο μπροστά με βραχεία κεφαλή 34-33. Στο τέταρτο δεκάλεπτο είχαμε ένα πραγματικό ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να είναι μαζί στο σκορ, με την ομάδα της Ορεστιάδας να είναι πιο ψύχραιμη στο τέλος, φτάνοντας στην ανατροπή και στο τελικό 50-54, παίρνοντας την πρόκριση για το Final Four.

Έτσι μετά τον Λεύκιππο Ξάνθης και το Δημοκρίτειο Κομοτηνής, η Φιλία Ορεστιάδας γίνεται η τρίτη εκπρόσωπος της Θράκης στο Final Four, με την τέταρτη ομάδα να είναι η Ελευθερούπολη.

Δεκάλεπτα: 17-06, 25-19 (ημίχρονο), 34-33, 50-54 (τελικό αποτέλεσμα)