Ξεκινάει από το Ολίμπικο της Ρώμης η Βούλα Παπαχρήστου την κούρσα για το «διαμάντι» και στόχο το Λονδίνο

 

Τον πρώτο πολύ δυνατό αγώνα στο τριπλούν, ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος του Λονδίνου, θα πραγματοποιήσει η Βούλα Παπαχρήστου στη Ρώμη, κόντρα στις κορυφαίες αθλήτριες του κόσμου.

Στις 8 Ιουνίου, η αθλήτρια του Γιώργου Πομάσκι θα βρίσκεται στο στάδιο Ολίμπικο για να συμμετάσχει στο γκόλντεν γκαλά «Πιέτρο Μενέα» στα πλαίσια του Ντάιαμοντ Λιγκ. Εκεί θα τεθεί αντιμέτωπη με την 33χρονη ανίκητη Κολομβιανή Κατερίνε Ιμπάργκουεν που έχει στην κατοχή της αυτή τη στιγμή όλους τους τίτλους που μπορεί να διεκδικήσει (εκτός από τους ευρωπαϊκούς δηλαδή).

Εκτός όμως από την Ιμπάργκουεν, στη Ρώμη θα αγωνιστούν και οι άλλες δύο άλτριες που ανέβηκαν στο βάθρο των Ολυμπιακών Αγώνων του περασμένου καλοκαιριού στο Ρίο ντε Τζανέιρο: η Γιουλιμάρ Ρόχας και η Όλγα Ριπάκοβα.

Πέρα όμως από τις τρεις του βάθρου των Ολυμπιακών, παρούσες θα είναι και οι δυο που συμπλήρωσαν το βάθρο με την Παπαχρήστου στο ευρωπαϊκό κλειστού που έγινε το Μάρτιο στο Βελιγράδι. Η Κριστίν Γκιέρις και η Πατρίτσια Μαμόνα συμπληρώνουν μια πολύ δυνατή εξάδα όπου το πιο πιθανό είναι να προστεθεί και η Ουκρανή που αγωνίζεται για την Ιταλία Νταρίγια Ντερκάς.

Αυτό θα είναι και το πιο δυνατό τεστ για την Παπαχρήστου, σύζυγο του θρακιώτη ποδοσφαιριστή Λάζαρου Χαριτωνίδη, η οποία θέλει να παρουσιαστεί έτοιμη στο Ευρωπαϊκό των Εθνικών Ομάδων που θα γίνει στο Λιλ  της Γαλλίας (23-25 Ιουνίου), όπου και εκεί ο αγώνας θα είναι δύσκολος και πολύ σημαντικός.