Ολοκλήρωσαν 48οι στο Μονακό οι Μαμτουμίδης-Ντούλιας, στην κούρσα μεταλλίων οι Μάντης-Καγιαλής

 

Στο… κόλπο για τη διεκδίκηση μιας θέσης στο βάθρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ιστιοπλοΐας στην κατηγορία 470, βρίσκονται οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής μετά την ολοκλήρωση των βασικών ιστιοδρομίων.

Το δίδυμο που μας έχει… καλομάθει στα μετάλλια σε όποια διοργάνωση και αν αγωνίζονται, δε θα μπορούσαν να κάνουν κάτι λιγότερο και στο Μονακό όπου διεξάγεται το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Οι χάλκινοι ολυμπιονίκες του Ρίο, την Παρασκευή δεν τα πήγαν το ίδιο καλά με την Πέμπτη, όπου είχαν δύο πρώτες θέσεις.

Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση της 9ης ιστιοδρομίας (στη 12η θέση) βρίσκονται στην 5η θέση της γενικής κατάταξης με 50 βαθμούς. Η διαφορά τους από τους τρίτους (Ισπανούς Ξάμαρ-Ροντρίγκεζ) είναι 10 βαθμοί, πράγμα που σημαίνει ότι για να τους προσπεράσουν και να ανέβουν στο βάθρο, πρέπει να ολοκληρώθσουν πέντε θέσεις μπροστά από αυτούς στην κούρσα των μεταλλίων.

Με μία θέση παραπάνω (6) από τους Γάλλους Πιρουέλ-Μιόν, οι δύο Έλληνες «κλέβουν» και τη δεύτερη θέση. Πολύ δύσκολα θα χάσουν το χρυσό μετάλλιο οι Σουηδοί Φοκ-Ντάκαμαρ που έχουν 26 βαθμούς. Στην κούρσα των μεταλλίων θα συμμετάσχουν και οι Παπουτσόγλου-Ορφανός που βρίσκονται στην 7η θέση με 62 βαθμούς όμως δεν μπορούν να διεκδικήσουν μετάλλιο.

Αντιθέτως, οι θαλασσόλυκοι της ελληνικής αποστολής, ο 61χρονος θεσσαλονικιός Μαμτουμίδης και ο 50χρονος Εβρίτης Ντούλιας ολοκλήρωσαν στην 48η θέση με 171 βαθμούς και φυσικά θα είναι εκτός κούρσας μεταλλίων. Αλλά έχουν κερδίσει ένα πιο σημαντικό μετάλλιο, με το μάθημα που δίδαξαν όλους μας με αυτήν την συμμετοχή…