Η παρουσία του Ντέμη παρέα με την Δέσποινα σε βιβλιοπαρουσίαση στην ΕΣΗΕΑ για τη «Γη του Πόντου»

 

Το μορφωτικό ίδρυμα της Ένωσης Συντακτών Αθηνών τίμησε το βράδυ της Τρίτης τον δημοσιογράφο, σεναριογράφο και συγγραφέα Δημήτρη Ψαθά σε μια εκδήλωση όπου αίσθηση προκάλεσε η παρουσία του ζεύγους του Ντέμη Νικολαΐδη και της Δέσποινας Βανδή.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, παρουσιάστηκε το κορυφαίο ιστορικό χρονικό του τιμώμενου συγγραφέα «Γη του Πόντου», ένα συγκλονιστικό χρονικό της Μικρασιατικής καταστροφής με σπάνια αυτοβιογραφικά στοιχεία που έχει χαρακτηριστεί ως «Η Βίβλος του Ποντιακού Ελληνισμού» από τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Αθηνών Κωνσταντίνο Ι. Δεσποτόπουλο, ο οποίος το είχε προλογίσει το 1993.

Η Δέσποινα Βανδή δέχθηκε με μεγάλη χαρά την πρόσκληση της οικογένειας Ψαθά και έτσι βρέθηκε για πρώτη φορά σε παρουσίαση βιβλίου. Φυσικά δεν θα μπορούσε σε μια τέτοια βραδιά, να λείπει από το πλευρό της ο σύζυγός της Nτέμης Νικολαΐδης.

Λίγοι ίσως γνωρίζουν άλλωστε ότι ο Ντέμης Νικολαΐδης είναι… βιλιοφάγος και ακόμα και την περίοδο όπου έπαιζε μπάλα, προτιμούσε τον ελεύθερο χρόνο του στα μακρινά αεροπορικά ταξίδια να «καταβροχθίζει» βιβλία, ιστορικού κυρίως ενδιαφέροντος. Επιπλέον, ποτέ ο Αλεξανδρουπολίτης άσσος δεν έκρυψε την ποντιακή του καταγωγή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην διάρκεια της εκδήλωσης, η Δέσποινα διάβασε ένα τρυφερό, συγκινητικό απόσπασμα από τις αναμνήσεις του  συγγραφέα Δημήτρη Ψαθά που περιλαμβάνονται στο πρώτο μέρος της «Γης του Πόντου». Άλλωστε και η καβαλιώτισσα αποτελεί ένα γνήσιο παιδί του Πόντου έχοντας τις ίδιες  ρίζες με τον συγγραφέα. Δείτε τις φωτογραφίες από το σχετικό δημοσίευμα του t-life…