Κλείνει το όποιο παράθυρο υπήρχε για έξοδο της Ξάνθης στην Ευρώπη καθώς παίρνουν άδεια Παναθηναϊκός και Πανιώνιος

 

Δια της εις ατόπον απαγωγής οι ΠΑΕ Παναθηναϊκός και Πανιώνιος έμαθαν ότι… πιθανοσίγουρα εξασφαλίζουν αδειοδότηση και κατά συνέπεια η Ξάνθη δεν θα κληθεί ως πρώτη επιλαχούσα να καλύψει κάποια από τις θέσεις της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Goal, το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης στην ΕΠΟ ενημέρωσε τις ΠΑΕ που έχουν ελλείψεις, για το ποιες είναι αυτές. «Πράσινοι» και «κυανέρυθροι» δεν συμπεριλαμβάνονται στη σχετική λίστα.

Αμφότερες είχαν έναν άγχος αν τελικά θα τους χορηγηθεί άδεια. Τα στελέχης τους δήλωναν μεν σίγουρα ότι έχουν καλύψει όλα τα ζητούμενα. Αλλά το ίδιο είχε συμβεί και στο πρόσφατο παρελθόν, όμως το αποτέλεσμα ήταν αρνητικό για «πράσινους» και «κυανέρυθρους».

Μάλιστα, πριν τέσσερα χρόνια ακριβώς επειδή οι πράσινοι δεν είχαν πάρει άδεια, όπως και ο ΠΑΣ Γιάννινα, βρέθηκε η Ξάνθη να παίρνει το ευρωπαϊκό εισιτήριο και να παίζει στο Europa League, ενώ κανείς δεν ξεχνά πέρυσι ότι ο Πανιώνιος αν και εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο τελικά δεν έπαιξε ποτέ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Το γεγονός ότι Παναθηναϊκός και Πανιώνιος δεν είναι στη λίστα των ελλείψεων, που έχει καταρτίσει το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης και έχει στείλει στις ενδιαφερόμενες ΠΑΕ, «είναι οιωνός αδειοδότησης», υποστηρίζει η αθηναϊκή εφημερίδα.

Όπερ εστί μεθερμηνευόμενο ότι μπορούν να προχωρήσουν το σχεδιασμό της επόμενης αγωνιστικής χρονιάς (μετεγγραφές, ανανεώσεις συμβολαίων). Και βέβαια δε θα ξαναβιώσουν τον εφιάλτη να έχουν «σφραγίσει εισιτήριο» για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στο γήπεδο και αυτό να ακυρώνεται για εξωαγωνιστικούς λόγους.

Συνεπώς, σχεδόν δεδομένα, δεν υφίσταται και θέμα να βγει από το παράθυρο η Ξάνθη στην Ευρώπη, καθώς πλέον έχει επικυρωθεί και η βαθμολογία και ξεκινούν άμεσα τα πλέι οφ, ενώ οι υπόλοιπες τρεις ομάδες (Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ) έτσι κι αλλιώς δεν αντιμετώπιζαν προβλήματα με την αδειοδότησή τους…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here