Η “χυλόπιτα” του Γιάννη Καλμαζίδη στον ΠΑΟΚ!

 

Ο Εβρίτης πρώην προπονητής της ομάδας βόλεϊ του ΠΑΟΚ, Γιάννης Καλμαζίδης μίλησε σε ραδιοφωνο της Θεσσαλονίκης και αναφέρθηκε στην κατάκτηση του Πρωταθλήματος.

Ο Έλληνας τεχνικός τόνισε πως θεωρεί και προσωπική του δικαίωση της επιτυχία της κατάκτησης του τίτλου, αποκάλυψε πως δέχθηκε πρόσκληση από τον πρόεδρο του ΤΑΠ, Αντώνη Τσαλόπουλο να παρευρεθεί στη φιέστα και εξήγησε τους λόγους, για τους οποίους δεν παρέστη τελικά.

Αναλυτικά η συνέντευξη του ελληνοεβρίτη τεχνικού στο metropolis: «Για το αν νιώθει πως η κατάκτηση του Πρωταθλήματος ήταν μια δικαίωση και για τον ίδιο: «Θεωρώ πως ναι. Από τους οκτώ μήνες που δούλεψε η ομάδα από το ξεκίνημα της προετοιμασίας ως τώρα στους επτά ήμουν εγώ. Μάλλον έχω και εγώ κάποιο κομμάτι της επιτυχίας».

Για τον διάδοχό του Ελγκέτα: «Βάσει αποτελέσματος τα πήγε μια χαρά. Το αποτέλεσμα, όμως, δεν είναι πάντα αν είσαι στο πρώτο σκαλί ή δεύτερος. Το αποτέλεσμα μπορεί να είναι να έχεις δημιουργήσει κάτι καλό, κάποιους καλούς παίκτες. Σύμφωνα, βέβαια, με τα μέσα ενημέρωσης, αποτέλεσμα είναι μονάχα αν είσαι πρώτος ή δεύτερος. Ο στόχος μας ήταν ναφέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο και να κάνουμε μια καλή ομάδα».

Για το αν χάρηκε με το Πρωτάθλημα: «Οπωσδήποτε χάρηκα. γιατί ήταν μια δικαίωση για όλους μας. Βεβαίως, η δουλειά μας, οι επιλογές μας αμφισβητήθηκαν μέσα στη χρονιά, μας είπαν “ξοφλιμένους” όπως πάντα συμβαίνει στην Ελλάδα. Στο τέλος, όμως, όταν αποδεικνύεται πως δεν ήταν όπως τα έλεγαν, όλα είναι μέλι γάλα».

Για το αν πήγε στη φιέστα: «Όχι βέβαια. Δεν είμαι προπονητής του ΠΑΟΚ. Τι να πάω να κάνω εγώ; Ο Τσαλόπουλος με παρακάλεσε να πάω, όμως, δεν ήταν πρέπον να πάω. Αν ο ΠΑΟΚ δεν έπαιρνε το Πρωτάθλημα θα υπήρχε η ίδια αναγνώριση; Ή μόνο όταν παίρνεις το Πρωτάθλημα είσαι καλός και όταν δεν το παίρνεις δεν είσαι καλός; Αυτη είναι η διαφωνία μου. Από τη στιγμή που με διώχνει ο ΠΑΟΚ από την ομάδα τι να κάνω στη φιέστα; Νομίζω δεν ταίριαζε να πάω».