Οι αποκαλύψεις του Πέτρου Τεγγελίδη στο ThrakiSportS για την Ακαδημία της Στουτγκάρδης και την συμφωνία με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ

 

Ο παλαίμαχος παίκτης της Ξάνθης Πέτρος Τεγγελίδης, μια από τις μεγάλες δόξες του ΑΟΞ, όπως σας πληροφορήσαμε σε προηγούμενο άρθρο, συμφώνησε με την ομάδα του ΠΑΟΚ, ώστε η ακαδημία ποδοσφαίρου που τρέχει ο ίδιος στην Γερμανία και συγκεκριμένα την Στουτγκάρδη, να μπει «υπό την αιγίδα» της ομάδας της Θεσσαλονίκης από τη νέα χρονιά.

Το ThrakiSportS επικοινώνησε με τον Πέτρο Τεγγελίδη και μας είπε μερικά λόγια για την δουλειά που κάνει στην ακαδημία που ίδρυσε ο ίδιος στη Γερμανία, για τις προσπάθειες που έκανε ώστε να καταφέρει όχι μόνο την συνεργασία πλέον με τον ΠΑΟΚ, αλλά και την ίδρυση της αρχικά πριν από τέσσερα χρόνια, ενώ σε ερώτηση μας σχετικά με τα εντυπωσιακά γκολ που έχει πετύχει με «ψαλιδάκια» στην ποδοσφαιρική του καριέρα, σχολίασε χαρακτηριστικά: «Αυτά δεν διδάσκονται πρέπει να το έχεις μέσα σου».

Αρχικά ο Πέτρος Τεγγελίδης είπε λίγα λόγια για την ακαδημία: «Καταρχάς προσπαθώ εδώ και τέσσερα χρόνια για αυτήν την ακαδημία, δεν είναι μια ακαδημία που θα στηθεί εξ’ολοκλήρου τώρα, αλλά ήδη λειτουργεί κανονικά εδώ και τέσσερα χρόνια εδώ στην Γερμανία και την Στουτγκάρδη».

Για τα εμπόδια που υπήρξαν σε αυτή του την προσπάθεια για συνεργασία με τον ΠΑΟΚ ανέφερε: «Υπήρξαν κάποια εμπόδια στις προσπάθειες μου, και για τη λειτουργία της ακαδημίας, αλλά και για την επίτευξη αυτής της συνεργασίας με τον ΠΑΟΚ, εμπόδια τα οποία όμως κατάφερα να τα ξεπεράσω, κατάφερα να τα αφήσω πίσω μου, και πλέον τα θεωρώ ασήμαντα, αλλά τελικά καταφέραμε να συμφωνήσουμε τις λεπτομέρειες με τον ΠΑΟΚ και να ξεκινήσουμε τη συνεργασία μας για τη νέα χρονιά».

Σχετικά με το τι προβλέπει αυτή η συμφωνία και ποιος είναι ο στόχος της ακαδημίας, σχολιάζει: «Φυσικά η συμφωνία αυτή δεν σημαίνει πως όλα τα παιδιά της ακαδημίας θα πρέπει υποχρεωτικά να πηγαίνουν στον ΠΑΟΚ, αλλά ότι ο ΠΑΟΚ θα έχει σχετικά το «πάνω χέρι» στην απόκτηση κάποιων παιδιών, ή μάλλον «ταλέντων» που ενδεχομένως θα τον ενδιαφέρουν. Ο σκοπός σίγουρα είναι να βελτιώνονται τα παιδιά εδώ στη Γερμανία, για αυτό ξεκίνησε και η ακαδημία».

Όσο… για τα περίφημα «ψαλιδάκια» του, στην ποδοσφαιρική του καριέρα γέλασε αρχικά στο ερώτημα του ThrakiSportS και στη συνέχεια μας είπε: «Ε, αυτά δεν τα διδάσκεις εύκολα, αυτά για να τα κάνεις πρέπει να τα έχεις μέσα σου»…