Ο πρώην κυπελλούχος με την ΑΕΚ Μιχάλης Τσαμουρλίδης σχολιάζει από την Γερμανία τον τελικό του Βόλου

 

Από την Γερμανία όπου και βρίσκεται  ο εβρίτης πρωην παίκτης της ΑΕΚ και κυπελλούχος με την ομαδα με προπονητή τον Μανόλο Χιμένεθ το 2011 σχολίασε τον τελικό του Βόλου, αλλά και τα ευτράπελα που έγιναν εκτός αγωνιστικού χώρου και που είναι ένας από του λόγους που προτιμά το ποδόσφαιρο εκτός Ελλάδας.

Ο Μιχάλης Τσαμουρλίδης μίλησε στο ThrakiSportS από την Γερμανία όπου βρίσκεται την φετινή σεζόν για τον τελικό, τον οποίο παρακολούθησε με πολλούς ομογενείς και δεν έκρυψε την στεναχώρια του που ο Μανόλο Χιμένεθ και η ΑΕΚ έχασε με τέτοιο τρόπο το Κύπελλο από τον ΠΑΟΚ. Άλλωστε στο προφίλ του στο fαcebook έχει ακόμα την φωτογραφία που ο ισπανός σηκώνει το τρόπαιο, με τον Αλεξανδρουπολίτη άσο να βρίσκεται δίπλα του.

Για το πώς περίμεναν να δουν τον τελικό στην Γερμανία, ο Μιχάλης Τσαμουρλίδης αναφέρει: «Όλοι περιμέναμε έναν διαφορετικό τελικό. Έναν τελικό όπου δεν θα συμμετείχε ο Ολυμπιακός. Περιμέναμε να δούμε πραγματικό ποδόσφαιρο, ίσως για πρώτη φορά μετά από χρόνια στην Ελλάδα. Με τους φιλάθλους των δύο ομάδων να παρακολουθούν ποδόσφαιρο χωρις να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα. Δυστυχώς αυτό δεν έγινε».

Για τα επεισόδια που σημάδεψαν τον τελικό, σχολιάζει: «Ήταν το μελανό σημείο, ειδικά εκεί όπου πραγματικά έγινε μάχη μεταξύ των φιλάθλων μπροστά σε παιδιά και γονείς. Δυστυχώς οι άνθρωποι δεν αλλάζουν όπως αποδείχτηκε για ακόμη μια φορά και ίσως είναι ένας από τους λόγους που βρίσκομαι και θέλω να παραμείνω στο εξωτερικό».

Για την αγωνιστική εικόνα του τελικού, ο πρώην παίκτης του Εθνικού Αλεξανδρούπολης αναφέρει: «Όσον αφορά τον αγώνα, όλοι θέλαμε να δούμε καλύτερο ποδόσφαιρο. Δυστυχώς όμως φαίνεται πως η πίεση σε έναν τελικό δεν μπορεί να βοηθήσει σε αυτό. Ο ΠΑΟΚ είχε χρόνια να πάρει κάποιο τρόπαιο, όποτε λογικό ήταν να μη ρισκάρει ο κύριος Ίβιτς και η ΑΕΚ σαν μεγάλη ομάδα και περσινή κάτοχος του τροπαίου που ήθελε να το υπερασπιστεί, είχε μεγάλο βάρος και πίεση. Αυτό δεν βοήθησε να δούμε θεαματικό ποδόσφαιρο».

Ερωτηθείς για τον Χιμένεθ που γνώρισε από την συνύπαρξή τους στην ΑΕΚ την σεζόν 2010-11, ο Εβρίτης ποδοσφαιριστής σχολιάζει: «Ο κύριος Χιμένεθ ήλεγχε το παιχνίδι. Είναι ένας προπονητής που γνωρίζει πως θα πετύχει τον στόχο του. Ρισκάρει όταν πρέπει. Όλα έδειχναν πως θα πάμε στην παράταση αλλά δεν έγινε αυτό. Δεν θέλω να μιλήσω για άλλους παράγοντες. Η ιστορία έγραψε πως ο ΠΑΟΚ είναι κυπελλούχος 2017».

Τέλος, σε ερώτημα του ThrakiSportS αν στεναχωρέθηκε με το αποτέλεσμα, ο Μιχάλης Τσαμουρλίδης απαντά: «Μπορεί να είμαι επαγγελματίας, ωστόσο έπαιξα με τα κιτρινόμαυρα και σήκωσα το κύπελλο με την φανέλα αυτής της ομάδας, οπότε ναι, μπορώ να πω ότι με στεναχώρησε η ήττα της ΑΕΚ στον τελικό από τον ΠΑΟΚ. Είναι λογικό να θες να πηγαίνουν καλά οι ομάδες τις οποίες έχεις τιμήσει και σε έχουν τιμήσει».