Καρφί από Τζούριτς: «Αν κάναμε πέρυσι προετοιμασία στην Αλεξανδρούπολη τώρα θα ήμασταν στο Ευρωβόλεϊ»

 

«Πέρυσι ήταν από τα δυσκολότερα καλοκαίρια της ιστορίας της ελληνικής ομάδας. Αν κάναμε την προετοιμασία εδώ στην Αλεξανδρούπολη και έτσι όπως έχουν γυρίσει πλέον τα πράγματα, θα είχαμε προκριθεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα».

Αυτά ανέφερε, μεταξύ άλλων ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας Δημήτρης Τζούριτς κατά την συνέντευξη τύπου που διοργανώθηκε το μεσημέρι στο Επιμελητήριο Έβρου. Ο Ορεστιαδίτης άσσος πέταξε τα καρφιά του για την κατάσταση που επικρατούσε πέρυσι στην Εθνική, όταν η ομοσπονδία την είχε αφήσει στο… έλεος του Θεού, έπειτα από ερώτηση για τα μπαράζ με το Βέλγιο, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε τους ανθρώπους στην Αλεξανδρούπολη που αγκάλιασαν την προσπάθειά της. Βέβαια, αξίζει μα σημειωθεί ότι και πέρυσι η Εθνική Ανδρών προετοιμάστηκε στον Έβρο και συγκεκριμένα στην Ορεστιάδα, αλλά ο Τζούριτς δεν αναφερόταν τόσο σε αυτό το δεύτερο στάδιο προετοιμασίας που έγινε στα τέλη Αυγούστου αλλά στο πρώτο, το αντίστοιχο με αυτό που έχουμε τώρα δηλαδή.

Αναφορικά με τις πιθανότητες που έχει η ελληνική εθνική να κατακτήσει την πρώτη θέση στον προκριματικό της Ολλανδίας και να προκριθεί στην τελική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, ο Τζούριτς ανέφερε: «Η δίψα είναι μεγάλη. Από το 2009 έχουμε να παίξουμε σε σημαντική διοργάνωση, από το Ευρωπαϊκό της Σμύρνης στην Τουρκία. Βέβαια, λείπουν παίκτες, τραυματίες. Είναι δύσκολα τα πράγματα αλλά θα το παλέψουμε».

Αντίστοιχο ήταν και το μήνυμα του ομοσπονδιακού προπονητή Κώστα Αρσενιάδη. «Την αγωνιστική κατάσταση των παικτών δεν την γνωρίζω γιατί λείπει μεγάλο κομμάτι παικτών, που μέχρι χθες αγωνιζόταν στους τελικούς στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Δεν έχουμε κάνει ακόμα πλήρη προπόνηση, αισιοδοξώ όμως. Πρώτη φορά η Εθνική κάνει τόσο μικρή προετοιμασία. Θα ήταν ευχής έργον να είχαμε δέκα μέρες ακόμα. Η ομάδα θα πάει με τρεις ως πέντε προπονήσεις σχεδόν όλοι, αλλά με μηδέν προπονήσεις όλοι. Θα παίξουμε για την πρόκριση στο Παγκόσμιο στην Ολλανδία, με ομάδες που στα χαρτιά είναι αρκετά ψηλότερα. Οι πιθανότητες είναι εναντίον μας, ας είμαστε ρεαλιστές. Εμείς όμως κατεβαίνουμε για να εξαντλήσουμε τις πιθανότητές μας, με σκοπό να βρούμε πρώτοι. Έχω μεγάλη εμπιστοσύνη στα παιδιά. Αν γίνει κάτι θα είναι μια μεγάλη έκπληξη, δεν ξέρω πόσοι μας πιστεύουν, εμείς όμως θα το προσπαθήσουμε».

Ο Κώστας Αρσενιάδης κατά την συνέντευξη Τύπου (φωτο από το reportal), στάθηκε και στην στήριξη που βρήκε από τους φορείς της Αλεξανδρούπολης, καθώς Δήμος, Περιφέρεια και Επιμελητήριο ανέλαβαν μέρος των εξόδων για την προετοιμασία της Εθνικής στην πρωτεύοουσα του Έβρου. «Υπάρχει άριστη οργάνωση και υποστήριξη από όλους τους φορείς, νιώθουμε την ζεστασιά του κόσμου. Έχουμε πολλούς φίλους. Με όλους έχουμε καλές σχέσεις. Και όχι μόνο στην Αλεξανδρούπολη αλλά σε όλον τον Έβρο, και στην Ορεστιάδα. Υπάρχει αναγνωρισιμότητα, ο κόσμος καταλαβαίνει ότι οι παίκτες που βλέπει είναι της Εθνικής Ελλάδος. Αυτή η πόλη και η περιοχή έχει την δυνατότητα να υποστηρίξει και ψυχολογικά και οργανωτικά την Εθνική. Θα έπρεπε να έρχεται πιο συχνά η Εθνική και με τις νέες προοπτικές που ανοίγονται με την δημιουργία νέου κλειστού γυμναστηρίου, μπορεί να αλλάξει τον χάρτη του βόλεϊ».

ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΙΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΡΣΕΝΙΑΔΗ ΚΑΙ ΤΖΟΥΡΙΤΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ