Super League: Υποψηφιότητες από την Ξάνθη σε τρεις κατηγορίες για τους «καλύτερους» της χρονιάς

 

Ολοκληρώθηκε η ψηφοφορία των φιλάθλων μέσω της ιστοσελίδας της Nova και τους επίσημους λογαριασμούς στα social media της Super League για τους κορυφαίους της αγωνιστικής περιόδου 2016-2017 και υπάρχουν συνολικά τρία πρόσωπα από την ομάδα της Ξάνθης που είναι υποψήφιοι και θα μάθουμε το βράδυ αν θα κερδίσουν στις σχετικές κατηγορίες.

Για το βραβείο «Καλύτερος Προπονητής της χρονιάς» , όπως ανακοίνωσε το συνδρομητικό κανάλι «Novasports» που έχει τα τηλεοπτικά δικαιώματα του πρωταθλήματος και θα μεταδώσει στις 20:00 το βράδυ την εκδήλωση απονομής των βραβείων, ανάμεσα στους 5 υποψήφιους ξεχωρίζει η παρουσία του (για λίγο καιρό ακόμη) προπονητή της Ξάνθης Ραζβάν Λουτσέσκου. Στην  πεντάδα των υποψηφίων ξεχωρίζει ακόμα η παρουσία του πρώην προπονητή της Ξάνθης και νυν του Πλατανιά Γιώργου Παράσχου καθώς και του πρώην προπονητή του Πανθρακικού και νυν του Ηρακλή Σάββα Παντελίδη.

Εκτός της υποψηφιότητας του Ραζβάν Λουτσέσκου, ακόμη δύο μέλη της ξανθιώτικης ομάδας διεκδικούν τη διάκριση σε ισάριθμες κατηγορίες. Πρόκειται για τον Χαμζά Γιουνές και Θοδωρή Βασιλακάκη οι οποίοι είναι ανάμεσα στους υποψήφιους για τον πολυτιμότερο παίκτη και το ομορφότερο γκολ της σεζόν που μας πέρασε αντίστοιχα. Αναφορικά με τον Βασιλακάκη, είναι υποψήφιος για το πιο όμορφο τέρμα της χρονιάς με την γκολάρα που σημείωσε σχεδόν από την σέντρα στην Λεωφόρο και χάρισε την νίκη στην Ξάνθη.

Ο Γιουνές με τα 19 γκολ που πέτυχε αναδείχθηκε δεύτερος σκόρερ με τρία λιγότερα από τον Μάρκους Μπεργκ του Παναθηναϊκού, βοήθησε τα μέγιστα την ξανθιώτικη ομάδα, ώστε να τερματίσει στην 6η θέση και για αυτό είναι υποψήφιος για mvp της χρονιάς. Ανάμεσα στους άλλους έξι υποψηφίους από πλευράς Θράκης ξεχωρίζει η παρουσία του κομοτηναίου Πέτρου Μάνταλου της ΑΕΚ και του εβρίτη Μανώλη Σιώπη του Πανιωνίου.

 

Αναλυτικά οι υποψήφιοι για το βραβείο του προπονητή της χρονιάς (σε παρένθεση η αιτιολογία, όπως αναφέρθηκε από τους διοργανωτές):

1. Ίβιτς Βλάνταν (ΠΑΟΚ): Για πρώτη φορά επί ηγεσίας Ιβάν Σαββίδη ένας προπονητής κατάφερε να βγάλει όλη τη σεζόν. Με 20 νίκες, 4 ισοπαλίες και 6 ήττες, αλλά και με συμμετοχή στον τελικό του κυπέλλου ο Βλάνταν Ιβιτς κατέγραψε ήδη τα δικά του ρεκόρ στο δικέφαλο του βορρά.

2. Λουτσέσκου Ραζβάν (Ξάνθη):Συμπλήρωσε τρεις σεζόν και 108 παιχνίδια στον πάγκο της Ξάνθης. Την οδήγησε σε έναν τελικό κυπέλλου και εφέτος με 13 νίκες, 9 ισοπαλίες και 8 ήττες τερμάτισε στην 6η θέση. Αποχαιρέτησε την ομάδα, αλλά άφησε σημαντική παρακαταθήκη.

3. Μιλόγεβιτς Βλάνταν (Πανιώνιος): Με 15 νίκες, 7 ισοπαλίες και 8 ήττες κατάφερε να διατηρήσει την ομάδα της Ν. Σμύρνης για 2η σερί σεζόν στην πρώτη πεντάδα, συνεχίζοντας στα play offs για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

4. Παντελίδης Σάββας (Ηρακλής): Ανέλαβε το «γηραιό» την 1η Νοεμβρίου 2016. Με 5 ήττες και 2 ισοπαλίες ως τότε η υπόθεση της σωτηρίας φαινόταν απίθανη. Παρ΄ όλα αυτά πέτυχε ένα μικρό θαύμα και με 6 νίκες, 9 ισοπαλίες και 8 ήττες στο υπόλοιπο της σεζόν κατάφερε να παραμείνει (αγωνιστικά τουλάχιστον) στην κατηγορία.

5. Παράσχος Γιώργος (Πλατανιάς): Και στην 3η του σεζόν στην ομάδα των Χανίων πέτυχε από νωρίς τον στόχο της παραμονής και διεκδίκησε ακόμα και την έξοδο στην Ευρώπη. Τερμάτισε στην 7η θέση με 11 νίκες, 9 ισοπαλίες και 10 ήττες.

 

Αναλυτικά οι υποψήφιοι της κατηγορίας «πολυτιμότερος παίκτης της σεζόν 2016-2017» είναι οι:

1. Γιακουμάκης Γιώργος (Πλατανιάς)

2. Γιουνές Χαμζά (Ξάνθη)

3. Μάνταλος Πέτρος (ΑΕΚ)

4. Μάτος Λέο (ΠΑΟΚ)

5. Μιλιβόγεβιτς Λούκα (Ολυμπιακός)

6. Μπεργκ Μάρκους (Παναθηναϊκός)

7. Σιώπης Μανώλης (Πανιώνιος)

 

Αναλυτικά οι υποψήφιοι της κατηγορίας «best goal της σεζόν 2016-2017» είναι οι εξής:

1. Φορτούνης Κώστας (Ολυμπιακός)

2. Αλμέιδα Ούγκο (ΑΕΚ)

3. Βασιλακάκης Θοδωρής (Ξάνθη)

4. Σιμόες Αντρέ (ΑΕΚ)

5. Κόρμπος Παναγιώτης (Πανιώνιος)

6. Πέλκας Δημήτρης (ΠΑΟΚ)

7. Αραούχο Σέρχιο (ΑΕΚ)

 

Ο θεσμός «Έπαθλο Novasports Super League» δημιουργήθηκε το 2010 από τη Nova, κύριο χρηματοδότη του ελληνικού ποδοσφαίρου, με σκοπό την ανάδειξη των πραγματικών πρωταγωνιστών του πρωταθλήματος της Super League, των ποδοσφαιριστών δηλαδή που διακρίνονται για το ταλέντο και το ήθος τους στα γήπεδα, στη διάρκεια μίας αγωνιστικής σεζόν.

Ο «Πολυτιμότερος Παίκτης (MVP)», το «Καλύτερο Γκολ (Best Goal)», ο «Καλύτερος Προπονητής», ο «Πρώτος Scorer», η «Καλύτερη Ομάδα» αποτελούμενη από 23 ποδοσφαιριστές του πρωταθλήματος, η «Καλύτερη Δήλωση της χρονιάς», η «Ενέργεια Fair Play της χρονιάς», η «Καλύτερη Απόκρουση», η «Καλύτερη Assist» και ο «Καλύτερος Πρωτοεμφανιζόμενος Παίκτης» (Rookie), αποτελούν τις κατηγορίες βράβευσης του θεσμού.

Οι απονομές των καλύτερων του Πρωταθλήματος Super League 2016-2017 θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο ειδικά αφιερωμένης εκπομπής που θα προβληθεί τη Δευτέρα 8 Μαΐου στις 21:00 στο Novasports1HD και μέσω Nova GO και του Web TV του novasports.gr.