ΕΠΣ Ξάνθης: Με ρεσιτάλ στο δεύτερο ημίχρονο νίκησε την Ασπίδα Ξάνθης ο Άρης Αβάτου

 

Μια δύσκολη σχετικά νίκη κατάφερε να μετατρέψει σε άνετη επικράτηση στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με την Ασπίδα, ο Άρης Αβάτου που επικράτησε στην έδρα του με 4-0, πετυχαίνοντας τα τρία εκ των τεσσάρων γκολ του από το 70ο λεπτό και ύστερα, και ενώ η Ασπίδα ήταν ιδιαίτερα αξιόμαχη στο πρώτο ημίχρονο.

Η Ασπίδα μπήκε αρκετά καλά και δυσκόλεψε τους γηπεδούχους στο πρώτο ημίχρονο, ενώ είχε και δύο σημαντικές ευκαιρίες για να προηγηθεί στο σκορ, αλλά οι παίκτες της δεν τα κατάφεραν, με αποτέλεσμα ο Άρης Αβάτου να «χτυπήσει» την κατάλληλη στιγμή, λίγο πριν οι ομάδες αποσυρθούν στα αποδυτήρια, παίρνοντας το προβάδισμα που του έδωσε άλλο αέρα στην επανάληψη.

Συγκεκριμένα ο Χαραλαμπίδης μόλις στο 2ο λεπτό έχασε μεγάλη ευκαιρία να πετύχει το λεγόμενο «γκολ από τα αποδυτήρια», όταν βγήκε σε θέση τετ α τετ με τον Βαρελά, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει στέλνοντας τη μπάλα για λίγο άουτ. Η Ασπίδα έφτασε κοντά στο γκολ άλλη μια φορά, αλλά ούτε ο Στεπανιάν δεν κατάφερε στο 43ο λεπτό να σκοράρει, βλέποντας τη μπάλα να φεύγει άουτ από το σουτ του. Στο 45′ ήρθε το πρώτο γκολ του Άρη, όταν ο Χαριτίδης έκανε ένα δύσκολο σουτ από πλάγια θέση με τον αντίπαλο κίπερ να αποκρούει, αλλά τον Ευθυμιάδη να παίρνει το «ριμπάουντ» και να δίνει το προβάδισμα στην ομάδα του, λίγο πριν αποσυρθούν στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη οι ομάδες παρά την κακοκαιρία, έπαιξαν αρκετά καλό ποδόσφαιρο, με τον Άρη Αβάτου βέβαια να είναι ο κυρίαρχος του αγώνα στη μεγαλύτερη διάρκεια, φτάνοντας και στο 2-0 στο 70ο λεπτό με πανομοιότυπο τρόπο με το πρώτο του γκολ, όταν ο Γιώργος Βασιλειάδης έκανε ένα σουτ, ο Κισά Ομέρ Κοραϊ απέκρουσε, αλλά ο Δόντσος πήρε και πάλι το «ριμπάουντ και έδωσε στην ομάδα του προβάδισμα δύο τερμάτων. Το 3-0 δεν άργησε να έρθει για τους γηπεδούχους, όταν στο 77′ ο Γιώργος Βασιλειάδης με ωραία ατομική ενέργεια νίκησε τον τερματοφύλακα, ενώ έξι λεπτά αργότερα ο ίδιος παίκτης έβαλε και το… «κερασάκι στην τούρτα».

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ: Βαρελάς, Βασιλειάδης Ι., Δασκαλάκης, Παπαδιώτης (56′ Ντουμπάν Τουράν), Ταχτσίδης, Κουτσούμπας, Δόντσος, Βασιλειάδης Γ., Εφεντόπουλος (56′ Σουκρήογλου Σουκρή), Χαριτίδης (56′ Κοτόπουλος), Ευθυμιάδης.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ: Κισά Ομέρ Κοραϊ, Σαββόγλου, Κοντογιαννίδης, Σαρηγιαννίδης, Κοντομιχάλης, Δογανίδης, Μουξιός, Χατζηπαρασκευάς (70′ Παπαθωμάς), Χαραλαμπίδης, Στεπανιάν (53′ Νικολούδης), Σαμαράς.