ΕΠΣ Θράκης: Με λυτρωτή τον Γιαννακίδη απέδρασε από το Κόσμιο στο ματς της χρονιάς το Σιδηροχώρι

 

Στο ντέρμπι της 5ης αγωνιστικής των πλεϊ οφ της Α’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης, η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου επικράτησε εκτός έδρας του ΠΑΟΚ Κοσμίου σε ένα ματς που προσέφερε πολύ καλό θέαμα και πολλά γκολ, ενώ τελείωσε με το «αγγλικό σκορ» 3-4 υπέρ των φιλοξενούμενων.

Η Δόξα ήταν καταιγιστική στο πρώτο μέρος, και έφτασε να προηγείται με διαφορά τριών τερμάτων από το 27ο κιόλας λεπτό, αλλά λίγο πριν την ανάπαυλα ο ΠΑΟΚ Κοσμίου μείωσε σε 1-3 και στην επανάληψη με δύο σερί τέρματα έφερε το ματς στα ίσα, αφού το Σιδηροχώρι θα μπορούσε να πει κανείς πως ήταν κοντά στην αυτοκτονία. Παρ’όλα αυτά οι φιλοξενούμενοι έστω και στο παρά πέντε κατάφεραν να σκοράρουν και να κάνουν το 3-4, ώστε να αποδράσουν με το τρίποντο από το Κόσμιο και να πάνε στο ντέρμπι κορυφής με τον Ίασμο την επόμενη εβδομάδα με ανεβασμένο το ηθικό.

Στο 3ο μόλις λεπτό, λοιπόν, η Δόξα κατάφερε να πάρει το προβάδισμα στο σκορ, όταν μετά από «αναμπουμπούλα» σε μια εκτέλεση κόρνερ, η μπάλα στρώθηκε στον Δανίδη, που έπιασε ένα σουτ και έκανε το 0-1. Μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Μαυράκης έκανε ένα γέμισμα προς την περιοχή, με την άμυνα του Κοσμίου να μπερδεύεται και πάλι και να κάνει το 0-2 ο Γάιδας, ενώ στο 28′ ο Νεμιρτσίδης θα πάρει μια κεφαλιά, στέλνοντας τη μπάλα αρχικά στο οριζόντιο δοκάρι, αλλά στη συνέχεια της φάσης θα πάρει το «ριμπάουντ» και θα γράψει το 0-3. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να αντιδράσει και τα κατάφερε στο 44′, όταν ο Ξενάκης εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ και μείωσε τη διαφορά για την ομάδα του στα δύο γκολ.

Στην επανάληψη ο ΠΑΟΚ Κοσμίου συνέχισε με τον ίδιο τρόπο που έκλεισε το πρώτο ημίχρονο και πίεσε ψηλά κυνηγώντας το δεύτερό του γκολ, το οποίο και ήρθε στο 54′ όταν ο Πότσης έκανε ένα γέμισμα στην περιοχή της Δόξας και ο Αλεξακούδης στην προσπάθειά του να διώξει τη μπάλα, την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του. Στη συνέχεια ο ΠΑΟΚ ανέβηκε ακόμα πιο ψηλά και μετά από μια φάση του Ερκάν στο 62′ ήρθε και η ισοφάριση στο 65′ όταν ο Μουρατίδης έγινε αποδέκτης της μπάλας κοντά στο χώρο του κέντρου, σήκωσε το κεφάλι και είδε τον Βασιλείου εκτός εστίας, έκανε το δύσκολο πλασέ, όμως δικαιώθηκε αφού νίκησε τον αντίπαλο κίπερ και έκανε το 3-3. Οι γηπεδούχοι μετά την ισοφάριση πίεζαν ασφυκτικά την Δόξα, που όμως στο 88′ έχασε σημαντική ευκαιρία για το 3-4, όταν ο Γιαννακίδης αστόχησε από θέση τετ α τετ, αλλά τα κατάφεραν με τον ίδιο τελικά στο 90′ όταν με ωραίο πλασέ έκανε το 3-4 και έδωσε στην ομάδα του ένα πολύτιμο τρίποντο.

Όπως αναφέρει ο Παρατηρητής Θράκης, από όπου και οι πληροφορίες και η φωτογραφία, λίγο πριν οι παίχτες της Δόξα αποχωρίσουν για τα αποδυτηρια ο αρχηγός της ομάδας Σάκης Δανίδης μάζεψε όλους τους συμπαίχτες τους και αγκαλιασμένοι αφιέρωσαν την νίκη στον αδικοχαμένο Κύπριο φίλαθλο του ΠΑΟΚ Νάσο Κωνσταντίνου και έδωσαν όρκο για την νίκη το επόμενο Σάββατο με τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου.

ΠΑΟΚ ΚΟΣΜΙΟΥ ( Δίγκας): Δεληγιάννης, Πότσης, Μητρούσης (21’ Στοϊνοβιτς), Ζουμπιάδης, Ταμάμης, Ξενάκης, Μουρατίδης, Κυπιρτόγλου, Ερκάν, Φλέγγας, Γιαπρακτσής.

ΔΟΞΑ ΝΕΟΥ ΣΙΔΗΡΟΧΩΡΙΟΥ (Σκουλής): Βασιλείου, Παρασκευόπουλος ( 21’ Γιαννακίδης), Τουρασανίδης, Αγγέλης, Πλαστάρας (40’ Αλεξακούδης), Ντεμιρτσίδης, Κόσιης, Γαϊδας, Δανίδης, Χατζήπαπα  (84’ Αντρέου), Μαυράκης.