Ο εβρίτης πρωταθλητής που τιμήθηκε από Παυλόπουλο μαζί με τους Ξανθιώτες της Ολυμπιάδας Ρομποτικής

 

Μια ακόμη  διάκριση έφερε στην Θράκη ο εβρίτης πρωταθλητής παίδων του ταεκβοντό Ορέστης Τσαταλμπασίδης, όχι όμως με την αθλητική ιδιότητά του αλλά με την μαθητική.

Ο μαθητής της πρώτης τάξης του 1ου Λυκείου Αλεξανδρούπολης βραβεύτηκε πριν λίγες μέρες για δεύτερη συνεχόμενη  χρονιά από τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στην τελετή βράβευσης μαθητών που διακρίθηκαν σε διεθνείς επιστημονικούς διαγωνισμούς.

Ο Ορέστης κατέκτησε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το χάλκινο μετάλλιο στην Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα. Μέχρι σήμερα έχει κατακτήσει στα Μαθηματικά τρία πανελλήνια μετάλλια στους διαγωνισμούς “ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ”, τρία πανελλήνια βραβεία στους διαγωνισμούς “ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ” και δύο Βαλκανικά μετάλλια.

Πέραν αυτών έχει ένα πανελλήνιο βραβείο στη φυσική, είναι κάτοχος πτυχίου αρμονίας στη μουσική και παίρνει πτυχίο στο βιολί σε δύο μήνες, ενώ υπενθυμίζεται ότι είναι κάτοχος μαύρης ζώνης στο ταεκβοντό και έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδος στην κατηγορία των παίδων.

Στην ίδια εκδήλωση, επίσης για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τιμήθηκαν μαθητές του 1ου ΓΕΛ Ξάνθης για την 4η θέση που κατέλαβαν στην φετινή Ολυμπιάδα Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στο Νέο Δελχί της Ινδίας. Συγκεκριμένα, οι μαθητές Δημήτρης Παρασκευόπουλος και Σονέρ Χασάν Ογλού καθώς και ο φοιτητής, πλέον, Αλέξανδρος Πανταζίδης.

Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε τις προσπάθειες των παιδιών, τα συνεχάρη, τα προέτρεψε να γίνουν παράδειγμα για τις μελλοντικές γενιές, και επισήμανε ότι ο Ολυμπισμός δεν αφορά μόνο τον αθλητισμό αλλά εκτείνεται σ΄ ολόκληρο το πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς και της κοινωνικής δημιουργίας.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά μαθητές του σχολείου μας τιμήθηκαν από τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο. Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Απριλίου 2017 στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τίμησε όλες τις μαθητικές ολυμπιακές ομάδες που διακρίθηκαν τη φετινή χρονιά.

Ανάμεσά τους και οι μαθητές μας Δημήτρης Παρασκευόπουλος, Σονέρ Χασάν Ογλού και ο φοιτητής πλέον, Αλέξανδρος Πανταζίδης που κατέκτησαν την 4η θέση στην φετινή Ολυμπιάδα Ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Νοέμβριο στο Νέο Δελχί της Ινδίας.

Ο κ. Παυλόπουλος εξήρε τις προσπάθειες των παιδιών, τα συνεχάρη, τα προέτρεψε να γίνουν παράδειγμα για τις μελλοντικές γενιές, και επισήμανε ότι ο Ολυμπισμός δεν αφορά μόνο τον αθλητισμό αλλά εκτείνεται σ΄ ολόκληρο το πλαίσιο της κοινωνικής προσφοράς και της κοινωνικής δημιουργίας.

Επίσης βραβεύθηκαν οι πρώτοι των πρώτων σε κάθε νομό, ανάμεσά τους και τρία Θρακιωτόπουλα που εισήχθησαν με τις υψηλότερες βαθμολογίες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Συγκεκριμένα,
– η Αλεξάνδρα Πεταλωτή, πρώτη από το Νομό Ροδόπης, πρώην μαθήτρια του 1ου ΓΕΛ Κομοτηνής και πλέον φοιτήτρια της Νομικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,
– ο Σταμάτης Χονδρογιώργος, πρώτος από τον Νομό Έβρου, μαθητής του 4ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης και πλέον φοιτητής της Ιατρικής Σχολής του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και
– ο Γιάννης Παπαϊωάννου, πρώτος από τον Νομό Ξάνθης, πρωην μαθητής του 2ου ΓΕΛ Ξάνθης και πλέον φοιτητής στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Επίσης, από τον Νομό Ροδόπης βραβεύθηκαν άλλοι πέντε ακόμα μαθητές σε σύνολο 12 σχολείων, από τον Έβρο 10 ακόμα μαθητές  από τα συνολικά 22 σχολεία και από την Ξάνθη  5 ακόμα αριστούχοι μαθητές και μαθήτριες από τα 17 σχολεία του νομού.

Στην ολιγόλεπτη ομιλία του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε μεταξύ άλλων ότι «την ιδέα της Αριστείας, πρέπει εμείς οι Έλληνες να την υπερασπισθούμε, ιδίως αυτές τις κρίσιμες ώρες. Ο Τόπος μας δεν πρόκειται να βγει ποτέ από την κρίση, που τον μαστίζει άλλωστε χρόνια τώρα, εάν δεν εμπεδώσει αυτή την έννοια της Αριστείας, και δεν την αποδώσει, όπως ταιριάζει, στη νέα Γενιά και στις Γενιές που θα έρθουν. Με αυτές τις σκέψεις που αφορούν την Αριστεία, που όπως σας είπα πρέπει να την κάνουμε κοινό μας κτήμα, πρέπει να την υπερασπιστούμε. Πρέπει, να την κάνουμε βασική αρχή αυτού του Τόπου και της Παιδείας του».