Ποδηλατοδρομία για την ανάδειξη του Οικοπάρκου Αλτιναλμάζη με εκκίνηση το «Φώτης Κοσμάς»

 

Το Πάρκο Αλτιναλμάζη είναι έτοιμο να ανοίξει τις πύλες του και να υποδεχθεί μικρούς και μεγάλους. Ένας χώρος που θα αποτελέσει σημαντικό ρόλο στα πολιτιστικά αλλά και στα αθλητικά δρώμενα της Αλεξανδρούπολης.

Η επίσημη έναρξη θα λάβει χώρα το απόγευμα καθώς θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του πάρκου. Λίγο μετά τις 19:30 το πάρκο Αλτιναλμάζη θα ανοίξει και επίσημα πλέον τις “πόρτες του” για το κοινό.

Νωρίτερα θα πραγματοποιηθεί συμβολική ποδηλατοδρομία η οποία θα ξεκινήσει από το γήπεδο “Φώτης Κοσμάς”, μέσω του καινούριου περιφερειακού έως το πάρκο Αλτιναλμάζη.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν και μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις με συγκροτήματα της Αγίας Πετρούπολης αλλά και ελληνικά συγκροτήματα.

Μάλιστα, οι εκδηλώσεις αυτές εντάσσονται στην πανευρωπαϊκή καμπάνια «Europe in My Region», στην οποία συμμετέχει για δεύτερη στη συνέχεια χρονιά η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μέσω της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας ΑΜ-Θ.

Η καμπάνια αυτή έχει ως στόχο να ενθαρρύνει τους πολίτες να ανακαλύψουν και να μάθουν περισσότερα για τα έργα που συγχρηματοδοτεί η Ευρωπαϊκή Ένωση στην περιοχή τους.

Στο πλαίσιο της καμπάνιας, λοιπόν, θα πραγματοποιηθούν, στις 5 Μαΐου στην Αλεξανδρούπολη, εκδηλώσεις με τη συνεργασία του τοπικού Δήμου για την ανάδειξη του έργου «Οικοπάρκου Αλτιναλμαζη», το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία – Θράκη» 2007 – 2013.

Οι εκδηλώσεις αυτές περιλαμβάνουν:

  • 18:00 Ποδηλατοδρομία η οποία θα ξεκινήσει από το στάδιο «Φώτης Κοσμάς» και μέσω του Περιφερειακού Δρόμου θα καταλήξει στο ΟΙΚΟΠΑΡΚΟ ΑΛΤΙΝΑΛΜΑΖΗ.
  • 18:30 Δράση του Εργαστηρίου Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών Δήμου Αλεξανδρούπολης στο χώρο του ΟΙΚΟΠΑΡΚΟΥ ΑΛΤΙΝΑΛΜΑΖΗ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα 80 στρέμματα του Πάρκου Αλτιναλμαζη, από τα 135.597 τ.μ. που εκτείνεται συνολικά, έχει κατασκευαστεί το νέο Κηποθέατρο περίπου 1.400  θέσεων, αναψυκτήριο, διάδρομοι περιπατητικοί, χώροι πρασίνου, αποδυτήρια και κιόσκια.

Πρόκειται για ένα χώρο χρηστικό για όλες τις ηλικίες, για ξεκούραση, διασκέδαση αλλά και για γυμναστική και σπορ, καθώς  μια έκταση περίπου 13 στρεμμάτων θα είναι για αθλοπαιδιές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here