Οι έντεκα αντίπαλοι του ΑΟ Ορεστιάδας στην Pre League της νέας σεζόν (εφόσον φυσικά διεξαχθεί)

 

Με την ολοκλήρωση των αγώνων μπαράζ ανόδου στην Α1 Κατηγορία αλλά και των πλέι άουτ της Volley League, δεν ξέρουμε μονάχα τις νέες αντιπάλους του Εθνικού Αλεξανδρούπολης στα μεγάλα σαλόνια αλλά και του ΑΟ Ορεστιάδας, στην Pre League, εφόσον φυσικά αυτή διεξαχθεί.

Πριν περίπου ένα μήνα το ThrakiSportS είχε επιχειρήσει να σκιαγραφήσει την διαμορφωθείσα κατάσταση, αλλά πλέον έχουμε την λίστα με τις 12 ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στην Pre League. Το αν θα λάβουν βέβαια μέρος εξαρτάται από αυτές, αλλά πριν φτάσουμε σε αυτό το σημείο, θα πρέπει η νέα διοίκηση της ΕΟΠΕ και φυσικά της ΕΣΑΠ να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει, γιατί όλες οι τελευταίες πληροφορίες συγκλίνουν ότι Pre League δύσκολα θα διεξαχθεί.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι οι μετακινήσεις σε αυτήν θα είναι πολύ πιο δύσκολες από ό,τι στην Volley League, αφού οι ομάδες του κέντρου θα έχουν μίνιμουμ τρία μακρινά ταξίδια σε Ορεστιάδα, Κρήτη και Ρόδο ενώ είναι πολύ μεγαλύτερη η συμμετοχή της επαρχίας, άρα το κόστος των μετακινήσεων είναι πολλαπλάσιο από αυτό που έχει η Volley League. Και φυσικά, το πρόβλημα είναι ακόμα μεγαλύτερο για τον ΑΟΟ, γιατί αν οι αθηναϊκές ομάδες θα γκρινιάζουν για ένα ως τρία το πολύ μακρινά ταξίδια, η Ορεστιάδα θα πρέπει να κάνει έντεκα, εκ των οποίων τα δύο στην άλλη άκρη της Ελλάδας, στα νησιά μας.

Αν υποθέσουμε πάντως ότι η Pre League θα διεξαχθεί κανονικά και θα αποτελέσει την ενδιάμεση κατηγορία ανάμεσα σε A1 και Α2 Ανδρών, οι έντεκα αντίπαλοι που θα έχει ο ΑΟ Ορεστιάδας, εφόσον βέβαια συμμετάσχει και αυτός, είναι οι εξής:

Η Κύζικος Νέας Περάμου που υποβιβάστηκε μαζί με τον ΑΟΟ από την Volley League.

Η Παλλήνη και ο Πήγασος Πολίχνης που πήραν την 3η και 4η θέση στο τουρνουά ανόδου από την Α2 Κατηγορία που έγινε στην Λαμία.

Το Ροδίων Άθλησης και ο ΟΦΗ που πήραν την 3η και 4η θέση στο προκαταρκτικό τουρνουά ανόδου των δύο ομίλων του Νότου της Α2 Κατηγορίας.

Ο Νέστωρας και η Ολυμπιάδα Πατρών που πήραν την 3η και 4η θέση στο προκαταρκτικό τουρνουά ανόδου των δύο ομίλων του Βορρά της Α2 Κατηγορίας.

Η ΑΕΚ, ο Απόλλων Σμύρνης, η ΕΑ Πατρών και ο ΑΟ Σερρών που κατέλαβαν τις τρίτες θέσεις στον καθέναν από τους τέσσερις Ομίλους της Α2 Ανδρών.

Κάπως έτσι συμπληρώνεται το παζλ των 12 ομάδων με δυο ομάδες από την ΕΣΠΕΘΡ (ΑΟΟ και Σέρρες), τέσσερις από το Λεκανοπέδιο Αττικής, δύο από την Θεσσαλονίκη, άλλες δύο από την Πάτρα και από μία σε Ηράκλειο Κρήτης και Ρόδο.

Φυσικά, υπάρχει δυνατότητα κάποια ομάδα να μην δηλώσει συμμετοχή, οπότε δίνεται η ευκαιρία στις επιλαχούσες να συμμετάσχουν. Αν φυσικά η Pre League διεξαχθεί κανονικά και δεν καταργηθεί, όπως έντονα πλέον φημολογείται…