Με Τζούριτς και άλλους πέντε Εβρίτες αλλά χωρίς Ανδρεάδη, Γκαρά «πάτησε» η Εθνική Ανδρών στην Αλεξανδρούπολη

 

Παρόντος του μεγάλου της ονόματος, του ορεστιαδίτη αρχηγού Μίταρ Τζούριτς, η αποστολή της Εθνικής Ανδρών αφίχθη το βράδυ της Πέμπτης στην Αλεξανδρούπολη. Ωστόσο η αποστολή αυτή είναι λειψή και θα παραμείνει έτσι τουλάχιστον για τις πρώτες πέντε μέρες της προετοιμασίας της.

Ο λόγος; Η διεξαγωγή των τελικών της Volley League ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, τις δυο ομάδες που είναι οι κατά τεκμήριο καλύτερες στην χώρα και αποτελούν και τον κορμό της Εθνική Ομάδας. Μάλιστα, την ώρα που ο ομοσπονδιακός προπονητής Κώστας Αρσενιάδης και οι (λίγοι) παίκτες του ταξίδευαν από την Αθήνα στην Αλέξανδρούπολη, διεξαγόταν ο τέταρτος τελικός που εξελισσόταν σε θρίαμβο για τον Ολυμπιακό, ο οποίος πέτυχε το μπρέικ στο μπρέικ και πλέον στην έδρα του θα διεξαχθεί ο πέμπτος και τελευταίος αγώνας το βράδυ της Κυριακής.

«Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε πολλά πράγματα γιατί ένα μεγάλο μέρος της ομάδας δεν ξέρουμε πότε θα ενσωματωθεί στις προπονήσεις καθώς αρκετοί αθλητές συμμετέχουν στους τελικούς της Volley League», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Κώστας Αρσενιάδης το μεσημέρι στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στην ΕΟΠΕ ενώ παραδέχθηκε: «Τη μεγαλύτερη δουλειά θα την κάνουμε στα τρία φιλικά με την Τυνησία το τριήμερο 17-19 Μαΐου. Το βάρος θα πέσει εκεί για να προετοιμάσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα την ομάδα».

Ακόμα και αν οι τελικοί ολοκληρώνονταν το βράδυ της Πέμπτης, στην καλύτερη περίπτωση η ενσωμάτωση των Εβριτών παικτών του ΠΑΟΚ Ανδρέα Ανδρεάδη και Δημήτρη Γκαρά, αλλά και τον Κώστα Στιβαχτή, Ντίμα Φιλίποφ, Θάνου Τερζή, Γιάννη Τακουρίδη, Δημήτρη Σουλτανόπουλου, Ανδρέα Φράγκου, Μενέλαου Κοκκινάκη και Γιώργου Στεφάνου θα γινόταν το νωρίτερο το Σάββατο.

Πλέον, με πέμπτο τελικό την Κυριακή, θα πρέπει να τους αναμένουμε στην Αλεξανδρούπολη από Τρίτη με Τετάρτη. «Και το θέμα δεν είναι απλά ότι θα έρθουν αργά, αλλά και το πώς θα έρθουν, σε τι φυσική κατάσταση, ήδη κουρασμένοι μετά από μια απαιτητική σεζόν», ανέφερε στο ThrakiSportS ο ομοσπονδιακός προπονητής που καλείται να λύσει πολλούς γρίφους. «Ποτέ δεν έχω κρύψει ότι έχουμε αθλητές με μεγάλες δυνατότητες, όμως μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα καλούμαστε να μοντάρουμε την ομάδα για ένα δυνατό τουρνουά 6 ομάδων, όπου κακά τα ψέματα, ας είμαστε ρεαλιστές, δεν πάμε ως φαβορί», πρόσθεσε ο Αρσενιάδης.

 

Πέρα από τους προαναφερθέντες δέκα παίκτες του Ολυμπιακού και του ΠΑΟΚ, στις πρώτες προπονήσεις της Εθνικής στην Αλεξανδρούπολη δεν θα μετέχει ούτε ο Πρωτοψάλτης, αφού και αυτός έχει υποχρεώσεις με την Φριντριχσχάφεν μέχρι και περίπου τις 10 Μαΐου. Μοιραία οι πρώτες προπονήσεις θα γίνουν με όσους απέμειναν. Για την Αλεξανδρούπολη ταξίδεψαν ο αρχηγός Δημήτρης Τζούριτς και ο Σωτήρης Πανταλέων που κλήθηκε τελευταία στιγμή στην Εθνική και… that’s all. Απλά, εκεί συνάντησαν τον Ανέστη Δαλακούρα, τον Ραφαήλ Κουμεντάκη, τον Νίκο Παλέντζα που επίσης κλήθηκε τελευταία στιγμή στην Εθνική Ομάδα και τους new entries Σταύρο Κασαμπαλή και Παρασκευά Τσέλιο.

Στο προπονητικό τιμ της Εθνικής Ανδρών πέρα από τον Αρσενιάδη βρίσκονται επίσης οι Νίκος Μπουτσουρής, Μπάμπης Μυτσκίδης (β’ προπονητές), Γιώργος Σομπόνης (στατιστικολόγος), Γιώργος Σκόλιας (εργοφυσιολόγος), Γιώργος Μουλίνος (διατροφολόγος), Γιώργος Παπαγεωργίου (φυσιοθεραπευτής), Δημήτρης Παπαδόπουλος (φροντιστής) ενώ ο Χρήστος Γιαννακάκης θα είναι ο φυσιοθεραπευτής της Εθνικής κατά τη διάρκεια της παρουσίας της στην Αλεξανδρούπολη. Τιμ μάνατζερ παραμένει ασφαλώς ο Μάριος Γκιούρδας.

Την Παρασκευή, πρώτη μέρα των προπονήσεων, το πρωί περισσότερο οι διεθνείς θα κάνουν ξεμούδιασμα και βάρη, ενώ θα έχουν τις πρώτες συνομιλίες με τον ομοσπονδιακό προπονητή και την ομάδα του, ενώ η πρώτη προπόνηση προγραμματίζεται για το απόγευμα στο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος», όπου ήδη έχει τοποθετηθεί από το βράδυ της Τετάρτης τάραφλεξ. Υπενθυμίζεται ωστόσο ότι σε αυτές τις πρώτες προπονήσεις μετέχουν μόλις επτά άτομα, εκ των οποίων οι πέντε Εβρίτες. Η υπόλοιπη ενδεκάδα αναμένεται από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας…