Προκρίθηκε αλλά κινδυνεύει να μην πάει στα τελικά της Βουλγαρίας η Εθνική Παγκορασίδων των Γκούντα και Γιαννακόπουλου!

 

«Βόμβα» έριξε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ Γιώργος Καραμπέτσος κατά την συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των δύο νέων ομοσπονδιακών προπονητών σε άνδρες και γυναίκες.

Όπως ανέφερε, μπορεί χάρη στις χορηγίες από την τοπική αυτοδιοίκηση να εξασφαλίστηκε η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών στην Αλεξανδρούπολη και της Εθνικής Γυναικών στην Σκάλα Λακωνίας, ωστόσο αυτήν την στιγμή η συμμετοχή των αναπτυξιακών Εθνικών Ομάδων στις τελικές φάσεις των διοργανώσεων όπου συμμετέχουν είναι στον αέρα – ονομαστικά της Εθνικής Παμπαίδων στην Τουρκία και της Εθνικής Παγκορασίδων στην Βουλγαρία.

Η Εθνική Παγκορασίδων, όπου προπονητής είναι ο Κώστας Γκούντας και άμεσος συνεργάτης του ο προπονητής της ΑΕ Κομοτηνής Ανέστης Γιαννακόπουλος, αμφότεροι διδάσκοντες στο ΤΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, μόλις πριν λίγες μέρες εξασφάλισε την συμμετοχή της στα τελικά μετά από συγκλονιστικές εμφανίσεις στο Άργος. Ωστόσο πλέον αυτή η επιτυχία, που πανηγυρίστηκε έξαλλα, τείνει να μετατραπεί σε… εφιάλτη, αφού όπως είπε ο Καραμπέτσος, η Εθνική κινδυνεύει να αποσύρει την συμμετοχή της αν δεν υπάρξει στήριξη από την Πολιτεία.

Όπως είπε ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ ήδη από την πρώτη δόση της επιχορήγηση των 520.000 ευρώ που ελήφθη, 120.000 ευρώ κατασχέθηκαν για παλαιότερα χρέη. Μόνο για το προσωπικό της Ομοσπονδίας τα χρέη αγγίζουν τις 793.000 ευρώ ενώ συνολικά υπάρχουν αγωγές σε βάρος της ΕΟΠΕ που αγγίζουν τα 2,5 εκατ. ευρώ. Το τελευταίο μόλις διάστημα μια αγωγή αφορούσε 350.000 ευρώ που είναι χρωστούμενα προς την διοίκηση του ΟΑΚΑ για την στέγαση σε αυτό των γραφείων της Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης.

Υπό αυτές τις συνθήκες, ο πρόεδρος της ΕΟΠΕ (στο Δ.Σ. της οποίας συμμετέχει και ο Αντώνης Τελόπουλος του Εθνικού Αλεξανδρούπολης) δήλωσε ότι «χωρίς την βοήθεια της Πολιτείας δεν ξέρω αν το άθλημα θα έχει μέλλον» και ευχήθηκε να καταφέρει κατά βάση η Εθνική Ανδρών να προκριθεί στα τελικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, «μπας και καταφέρουμε να πουλήσουμε καλύτερα το προϊόν και φέρουμε κανένα ευρώ στα ταμεία της Ομοσπονδίας».

Πάντως, διευκρίνισε ότι η συμμετοχή της Εθνικής Ανδρών στα Προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και αργότερα στο World League έχει εξασφαλιστεί και δεν κινδυνεύει, αφού τα χρήματα για την προετοιμασία καλύπτονται από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης και την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενώ τα εισιτήρια και οι διαμονές στο εξωτερικό καλύπτονται από τις διεθνείς ομοσπονδίες και το παράβολο συμμετοχής έχει ήδη πληρωθεί.

Τονίστηκε ωστόσο ότι ενδεχομένως να υπάρξει πρόβλημα και με τις μεγάλες Εθνικές, εν προκειμένω και των Ανδρών, αν περάσει στο φάιναλ φορ του World League και χρειαστεί να προστεθεί ένα ταξίδι στο Μεξικό, καθώς και αν η Εθνική τερματίσει δεύτερη στα προκριματικά του Μουντοβόλεϊ και χρειαστεί να παίξει σε νέο όμιλο μπαράζ τον Σεπτέμβριο…