Έρχεται για πρώτη φορά στην Θράκη ο ομοσπονδιακός προπονητής Μίχαελ Σκίμπε για το επετειακό συνέδριο του ΤΕΦΑΑ

 

Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Εθνικής Ομάδας Ποδοσφαίρου Μίχεαλ Σκίμπε θα είναι μεταξύ των λαμπερών ομιλητών του φετινού 25ου επετειακού διεθνούς συνεδρίου του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, που θα διεξαχθεί στις εγκαταστάσεις της Πανεπιστημιούπολης από 19 ως 21 Μαΐου.

Όπως πληροφορείται το ThrakiSportS, ο κ. Σκίμπε θα λάβει μέρος σε στρογγυλή τράπεζα με θέμα «Η αθλητική επιστήμη στο σύγχρονο ποδόσφαιρο», την οποία θα συντονίσει ο κορυφαίος καθηγητής Αθλητριατρικής του ΔΠΘ και εδώ και ενάμισι χρόνο άμισθος γιατρός της Εθνικής Ομάδας Γιώργος Γκοδόλιας.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην ίδια στρογγυλή τράπεζα θα λάβουν μέρος και άλλα μεγάλα ονόματα όπως ο Τραϊανός Δέλλας που θα μιλήσει για το ελληνικό ποδόσφαιρο σήμερα, αλλά και το μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΟ και υπεύθυνος των Εθνικών Ομάδων Ζήσης Βρύζας.

Μάλιστα, ο Ζήσης Βρύζας θα είναι και εκείνος που θα παραδώσει τα πτυχία σεμιναρίου της ΕΠΟ στο τέλος της εκδήλωσης. Η στρογγυλή τράπεζα, στην οποία θα συμμετέχουν και άλλα μεγάλα ονόματα του ελληνικού αλλά και του διεθνούς ποδοσφαίρου, θα διεξαχθεί το μεσημέρι του Σαββάτου 20 Μαΐου.

Σε κάθε περίπτωση, η είδηση είναι ότι το συνέδριο του ΤΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης δείχνει να αποτελεί την αιτία για την πρώτη άνοδο του ομοσπονδιακού προπονητή Μίχαελ Σκίμπε στο γεωγραφικό μας διαμέρισμα από τότε που ανέλαβε την Εθνική Ομάδα.

Τον έφερε στην Ελλάδα θρακιώτης μάνατζερ (ο Ανέστης Τσετινές), υπέγραψε το συμβόλαιο μαζί του θρακιώτης πρόεδρος (ο Γιώργος Γκιρτζίκης), έχει θρακιώτες παίκτες αλλά και αρχηγό (Τοροσίδη, Μάνταλο, Σιώπη), έχει θρακιώτη άμεσο συνεργάτη (τον γιατρό της Εθνικής Γιώργο Γκοδόλια) αλλά και… άμεσο προϊστάμενο πλέον (τον Ζήση Βρύζα), ωστόσο παρά και την παρουσία στα μεγάλα σαλόνια της Super League της Ξάνθης και μέχρι πέρυσι και του Πανθρακικού, στον ενάμισι χρόνο της παρουσίας του στην χώρα μας δεν είχε τύχει να έρθει στην περιοχή μας – έστω για την παρακολούθηση κάποιου αγώνα.

Θα έρθει όμως και θα γνωρίσει την Θράκη και την φιλοξενία των κατοίκων της. Και όλα αυτά χάρη στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και το διάσημο πλέον στον επιστημονικό αθλητικό κόσμο συνέδριό του…