Ντροπή και κρίμα! Μόλις 530 φίλαθλοι βρέθηκαν στα Πηγάδια για το «αντίο» του Λουτσέσκου στην Ξάνθη…

 

Η φωτογραφία από το πλούσιο φωτορεπορτάζ του ThrakiSportS από τα Πηγάδια και το ματς για την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League ανάμεσα στην Ξάνθη και την Βέροια αποτυπώνει ανάγλυφα την εικόνα που επικρατούσε στις εξέδρες των Πηγαδίων το βράδυ της Κυριακής.

Όπως έγινε γνωστό σήμερα από την Super League, καθώς αμέσως μετά το τέλος του αγώνα και με έντονη την συγκινησιακή φόρτιση από την αποχώρηση του Λουτσέσκου από την ομάδα της Θράκης δεν ανακοινώθηκαν εισιτήρια και εισπράξεις όπως συνήθως γίνεται κατά την συνέντευξη Τύπου, την αναμέτρηση Ξάνθης-Βέροιας πλήρωσαν μόλις 530 νοματαίοι εισιτήριο για να την παρακολουθήσουν από το γήπεδο. Ναι, σωστά διαβάσατε! Πεντακόσιοι τριάντα, αν θέλετε να το διαβάσετε και ολογράφως, για να είστε σίγουροι ότι δεν κάνετε λάθος.

Τόσοι θέλησαν να πάνε στο γήπεδο και να χειροκροτήσουν τον ρουμάνο προπονητή, που στην διάρκεια της θητείας του οδήγησε την Ξάνθη στην μεγαλύτερη ίσως διάκριση της ιστορίας της, την συμμετοχή της στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος πριν δυο χρόνια. 530 ήταν εκείνοι που τίμησαν τον Λουτσέσκου και ένωσαν τις φωνές τους με την διοίκηση, τους παίκτες, του παλαιμάχους που τον βράβευσαν πριν την έναρξη του αγώνα και τον πέταξαν ψηλά, στον ουρανό της Ξάνθης, αμέσως μετά την λήξη του.

Τόσοι, μόλις 530 νοματαίοι, βρέθηκαν στα Πηγάδια για να χειροκροτήσουν πέρα από τον Λουτσέσκου τους παίκτες που έφεραν την Ξάνθη πρώτη επαρχιακή ομάδα, μια ανάσα από τα πλέι οφ και με ορατό το ενδεχόμενο ακόμα και εξόδου στην Ευρώπη, αν κάποια από τις ομάδες της πρώτης πεντάδας, πρακτικά ο Πανιώνιος που δεν τα είχε καταφέρει όλα τα προηγούμενα χρόνια, δεν καταφέρει ούτε φέτος να εξασφαλίσει την πολυπόθητη αδειοδότηση. Μόλις 530 βρέθηκαν για να χειροκροτήσουν το γεγονός ότι η Ξάνθη κατάφερε από νωρίς να αποφύγει τις κακοτοπιές και τις περιπέτειες και για μεγάλο διάστημα φιγούραρε στις κορυφαίες θέσεις της βαθμολογίας.

Αυτή είναι η δεύτερη χειρότερη επίδοση της σεζόν. Η χειρότερη; Στο ακριβώς προηγούμενο εντός έδρας παιχνίδι, αυτό με τον Παναιτωλικό για την 27η αγωνιστική, όταν είχαν κοπεί μόλις 515 εισιτήρια. Από κοντά και το ματς Ξάνθης – Ηρακλή  για την 16η αγωνιστική, όπου κόπηκαν 548. Την πεντάδα των χειρότερων προσελεύσεων φιλάθλων στην φετινή σεζόν για την Ξάνθη κλείνουν τα ματς Ξάνθη – Λεβαδειακός για την 25η αγωνιστική (με 749 εισιτήρια) και Ξάνθη – ΠΑΣ Γιάννης για την 11η (με 795). Κοινώς, σε πέντε παιχνίδια βρέθηκαν λιγότερα από 800 άτομα στο γήπεδο, σε μια χρονιά που η Ξάνθη διεκδικούσε σχεδόν μέχρι τέλους έξοδο στην Ευρώπη.

Αυτά βλέπει ο Πανόπουλος και μεταξύ άλλων, αναζωπυρώνει τις δηλώσεις για επέκταση της Ξάνθης στις γειτονικές Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη, όπου εκτιμά ότι τόσο χαμηλή προσέλευση δεν θα έχει. Αλλά το θέμα δεν είναι αυτό. Το θέμα είναι η ηχηρή αυτή απουσία του κόσμου στο αντίο της ομάδας σε μια επιτυχημένη χρονιά αλλά και ενός άκρως επιτυχημένου προπονητή. Είναι κάτι που οφείλει να προβληματίσει. Και οφείλει να προβληματίσει και τον Χρήστο Πανόπουλο και τα μέλη του ΔΣ της Ξάνθης – αλλά και τους ίδιους τους φιλάθλους, που δεν ανηφόρησαν στα Πηγάδια να χειροκροτήσουν για τελευταία φορά τον Λουτσέσκου και το δημιούργημά του.

Η απουσία του κόσμου από αυτήν την βραδιά μόνο απαρατήρητη δεν πρέπει να περάσει…