Δικαίωση του ThrakiSportS και της κοινής λογικής! Άλλαξε η έδρα του μπαράζ του πρωταθλητή ΕΣΠΕΘΡ Έβρου Σουφλίου για την άνοδο στην Α2 Ανδρών

 

Ο Έβρος Σουφλίου ως πρωταθλητής ανδρών στην ΕΣΠΕΘΡ θα κληθεί να παίξει σε έναν αγώνα μπαράζ την άνοδο στην Α2 Κατηγορία, εκεί όπου με τα υπάρχοντα δεδομένα θα μετέχουν η ΑΕ Κομοτηνής, η ΓΕΑ, ο Άθλος Ορεστιάδας και ο ΑΟ Ορεστιάδας εφόσον δεν δημιουργηθεί η ProLeague.

Όπως έχει αποκαλύψει το ThrakiSportS, αντίπαλος του Έβρου Σουφλίου σε αυτόν τον έναν αγώνα μπαράζ που θα κρίνει μια κατηγορία θα είναι ο Αρχέλαος Κατερίνης, πρωταθλήτρια ομάδα της ΕΣΠΕ Μακεδονίας. Από τότε επισημαίναμε ότι «το ματς θα διεξαχθεί σε ουδέτερη έδρα με πιθανότερη να είναι η Θεσσαλονίκη, έστω και αν χιλιομετρικά θα ήταν προτιμότερο ο αγώνας να γίνει στην Καβάλα».

Την σχετική απόφαση για τον τόπο διεξαγωγής του μπαράζ κλήθηκε να λάβει η ΕΟΠΕ και σύμφωνα με πληροφορίες του ThrakiSportS, επικράτησε η λογική και τα όσα είχε αναφέρει το ThrakiSportS για την έδρα του μπαράζ. Η απόφαση ελήφθη και ο αγώνας να διεξαχθεί στην Καβάλα ως πόλη που βρίσκεται στο μέσο περίπου της απόστασης ανάμεσα το Σουφλί και την Κατερίνη και όχι στην Θεσσαλονίκη, όπως έγραφαν εξειδικευμένες ιστοσελίδες.

Από την ομάδα της Κατερίνης φέρονται να πίεζαν για την Θεσσαλονίκη, με το επιχείρημα ότι εκεί θα υπάρχει πραγματικά ουδέτερο έδαφος, αφού η Θεσσαλονίκη είναι από μόνη της Ένωση ξέχωρη από την ΕΣΠΕΜ ενώ η Καβάλα ανήκει στην ΕΣΠΕΘΡ. Ωστόσο το επιχείρημα δεν δείχνει να έπιασε τόπο και έτσι μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης με τον ορισμό του αγώνα μπαράζ, που κατά πάσα πιθανότητα θα διεξαχθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο!