Σφυρίζει τον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων ο Ξανθιώτης Ανδρέας Μπέτμαν και μάλιστα… ομάδα του Ιβάν Σαββίδη

 

Το πρώτο τελικό του Ευρωπαικού Κυπέλλου EHF CUP Γυναικών ανάμεσα στην γερμανική Μπιτιγκχάιμ και την ρωσική Ροστοφ-Ντον θα σφυρίξει ο Ξανθιώτης διεθνής διαιτητής του χάντμπολ Ανδρέας Μπέτμαν.

Ο Μπέτμαν αποτελεί την κορυφαία ελληνική σφυρίχτρα στο άθλημα, μαζί με τον Ημαθιώτη Μιχάλη Τζαφερόπουλο αποτελούν δίδυμο υψηλών προδιαγραφών και κορυφαίων διακρίσεων, αλλά πλέον προστίθεται στην καριέρα τους ακόμα μία με αυτήν την τιμητική επιλογή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χειροσφαίρισης.

Ο τελικός είναι διπλός και οι Έλληνες ρέφερι θα σφυρίξουν τον πρώτο που θα διεξαχθεί  την ερχόμενη Κυριακή στην MHP Arena του Λουντβιγκσμπουργκ, έδρα της γερμανικής ομάδας. Ο επαναληπτικός θα γίνει μια εβδομάδα μετά στο Ροστόφ και εκεί θα στεφθεί η κυπελλούχος Ευρώπης για την σεζόν 2016-2017. Αξίζει να σημειωθεί ότι βασικός χορηγός και ουσιαστικά ιδιοκτήτης της ρωσικής ομάδας είναι ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ και ιδιοκτήτης της ΣΕΚΑΠ Ιβάν Σαββίδης.

Σε κάθε περίπτωση πάντως, δεν χωράει αμφιβολία ότι σε μια εποχή που το ελληνικό χάντμπολ δεν βρίσκεται στην ακμή της προηγούμενης δεκαετίας, αποκτά πολύ μεγάλη σημασία και αξία η επιλογή της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας να σφυρίξουν δυο διαιτητές από την Ελλάδα (και μάλιστα την Βόρεια Ελλάδα) στον τελικό μιας κορυφαίας διοργάνωσης, του Κυπέλλου Κυπελλούχων Γυναικών.