Και χρυσό ο Σοφιανίδης στην Οστράβα! Άλλο ένα μετάλλιο πρόσθεσε στην συλλογή του και ο Κατραντζής

 

Ένα χρυσό και ένα άργυρο ήταν ο απολογισμός των Θρακιωτών κολυμβητών από το Αρένα Κάπ στην Οστράβα της Τσεχίας την Κυριακή.

Στα 100 μ. πεταλούδα ο Σοφιανίδης μετά τα δύο μετάλλια του Σαββάτου, πήρε το χρυσό μετάλλιο καθώς κολύμπησε σε 56.15, κερδίζοντας τον Τσέχο Μιχάλ Ρούμπατσεκ που έφτασε στον τερματισμό σε 56.22. Νωρίτερα, στον προκριματικό, ο πρώην αθλητής του ΟΦΘΑ και νυν του ΠΑΟΚ πέρασε πρώτος στον τελικό με 56.83 και όντας ο μόνος που έπεσε κάτω από τα 57 δευτερόλεπτα.

Ο ξανθιώτης Χρήστος Κατραντζής επέστρεψε στην ενεργό δράση μετά τον τραυματισμό του και κατάφερε μετά το χρυσό του Σαββάτου να πάρει και το αργυρό μετάλλιο στο 50αρι σε 23.65. Στον ίδιο αγώνα ο εβρίτης Νίκος Σοφιανίδης τερμάτισε 5ος κολυμπώντας σε 24.63. Ουσιαστικά κράτησαν τις θέσεις που είχαν στα πρωινά προκριματικά, όπου ο Κατραντζής τερμάτισε 2ος με 26.66 ενώ ο Σοφιανίδης 5ος με 24.64.

Η ελληνική αποστολή κέρδισε συνολικά την Κυριακή δύο χρυσά, δύο αργυρά και ένα χάλκινο. Οι Θρακιώτες επιστρέφουν από την Τσεχία με τρία μετάλλια έκαστος.