ΕΠΣ Έβρου: Πάτησε γκάζι στο β’ ημίχρονο απέναντι στον Άρδα για να φτάσει στο three peat η ΑΕ Διδυμοτείχου

 

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, η Α.Ε. Διδυμοτείχου φιλοδώρησε με πέντε τέρματα τον Άρδα Καστανεών και σε συνδυασμό με την ήττα του Ορέστη Ορεστιάδα, πανηγύρισε με τους φιλάθλους του την κατάκτηση του τίτλου στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣ Έβρου μια αγωνιστική πριν το τέλος.

Πάντως η επικράτηση της ΑΕΔ ήρθε δυσκολότερα από ό,τι δείχνει το τελικό σκορ και μετά από ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο, αφού στο πρώτο οι γηπεδούχοι έδειξαν ιδιαίτερα αγχωμένοι. Είχαν βέβαια την πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο δέχθηκαν πρώτοι γκολ στα μισά του πρώτου μέρους με κεφαλιά του Γουργουλιά μετά την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Νάκου  από αριστερά.

Η ΑΕΔ ευτύχησε να ισοφαρίσει μόλις δυο λεπτά αργότερα, στο 25′ με σουτ του Γωνιάδη, ώστε τουλάχιστον οι δυο ομάδες να οδηγηθούν ισόπαλες 1-1 για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Στην επανάληψη η επιθετική μηχανή της ΑΕΔ πήρε μπροστά. Στο 55′ έβαλε τους γηπεδούχους μπροστά στο σκορ ο αρχηγός και πρώτος σκόρερ της ομάδας Χρήστος Γιαννόπουλος και δυο λεπτά μετά ο Ιντζές με κεραυνό από μέσα στην περιοχή διαμόρφωσε το 3-1. Το τέταρτο γκολ για την ΑΕΔ ήρθε ένα τέταρτο πριν την λήξη του αγώνα με υπέροχη ομαδική προσπάθεια, ασίστ του Ιντζέ και εκτελεστή για δεύτερη φορά στο ματς τον Γωνιάδη ενώ στο 80′ ο Γκαβανόζης με σουτ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 5-1.

Δύο λεπτά πριν σφυρίξει την λήξη ο διαιτητής Σημίδης, έφτασαν στο Διδυμότειχο τα μαντάτα ότι στην Άνθεια το 0-0 είχε μετατραπεί σε 1-0 υπέρ των γηπεδούχων, κάτι που σήμαινε ότι η ΑΕΔ εξασφάλιζε μαθηματικά τον τίτλο από εκείνη την στιγμή. Λογικό και επόμενο λοιπόν να υπάρξουν ξέφρενα πανηγύρια με το σφύριγμα της λήξης για το νταμπλ και το… three peat, αφού αυτό είναι το τρίτο σερί πρωτάθλημα για την ομάδα του Διδυμοτείχου.

Σε αντίθεση ωστόσο με τις προηγούμενες δύο φορές που η ΑΕ Διδυμοτείχου δεν κατάφερε στα μπαράζ να ανέβει στην Γ’ Εθνική, αυτήν την φορά, ως πρωταθλήτρια ΕΠΣ Έβρου εξασφαλίζει απευθείας την άνοδο χωρίς να μπει σε αυτήν την ψυχοφθόρο διαδικασία, που έχει πλέον καταργηθεί.

Α.Ε. ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ (Αναστασιάδης): Κυριακίδης, Θάνος, Καζάλας (45΄Κοτζά Α.), Παντελίδης, Άχπα (80΄Τερτσoύδης), Πετρόπουλος Σ, Αγγελακάκης, Μαμρικισβίλι (62΄Γκαβανόζης), Ιντζές
ΆΡΔΑΣ ΚΑΣΤΑΝΕΩΝ (Μυλωνάς): Κοτζά Χ, Τσοντζόρας, Μπαχτσεβανίδης, Γουγουλιάς, Πετράς, Γοδόσης,Τσομπανούδης ( Μπακιρτζής), Αλμπανίδης (69′ Καπετανίδης), Τζιαφερίδης, Παγωνίδης (80΄Κασπαρίδης), Νάκου

ΔΕΙΤΕ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΑΕ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ – ΑΡΔΑΣ ΚΑΣΤΑΝΕΩΝ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΡΟΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΤΗΝ Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΣ ΕΒΡΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ