Δύο μετάλλια για τους θρακιώτες μαθητές στο Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας

 

Με αρκετές διακρίσεις, αλλά το κυριότερο και με δύο μετάλια επέστρεψαν από το Κικλίς όπου διεξήχθη το Πανελλήνιο Σχολικό Πρωτάθλημα Ποδηλασίας Λυκείων, οι αθλητές-μαθητές από την Θράκη. Διέπρεψαν η Στελλίνα Σπανίδου και ο Συμεών Γκουλιαμτζής που ανέβηκαν και στο βάθρο.

Συγκεκριμένα η Στελλίνα Σπανίδου που είναι μαθήτρια του 2ου Γενικού Λυκείου Ξάνθης κατέλαβε την δεύτερη θέση στον αγώνα των 10 χιλιομέτρων τερματίζοντας με χρόνο 17 λεπτά και 17 δευτερόλεπτα και χάνοντας στο νήμα την πρωτιά και το χρυσό μετάλλιο για μόλις 2 δευτερόλεπτα. Πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η Σούλιου απο τα Τρίκαλα, όμως και η Ξανθιώτισσα πήρε το ασημένιο μετάλλιο και ελπίζει του χρόνου να είναι η δική της σειρά να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Ο άλλος αθλητής που γύρισε με μετάλλιο στη Θράκη είναι ο μαθητής, της τρίτης λυκείου του 2ου Γενικού Λυκείου Αλεξανδρούλης Συμεών Γκουλιαμτζής. Κατέκτησε την 3η θέση και το χάλκινο μετάλλιο στον αγώνα 105 χιλιομέτρων, αφού τερμάτισε με χρόνο 3:05:48, κάτι που του έδωσε και την δυνατότητα να έχει την μοριοδότηση των αθλητών, ώστε να πετύχει πιο εύκολα το στόχο του περνώντας στην Γυμναστική Ακαδημία, μέσω των φετινών Πανελληνίων Εξετάσεων.

Σύμφωνα με ενημέρωση από τον ποδηλατικό σύλλογο Πήγασο Ξάνθης, στον ίδιο αγώνα, αυτόν των 105χλμ, έφτασε πολύ κοντά στο βάθρο και ο Μπουράκ Αρίφ Ογλου, μαθητής του 5ου ΕΠΑΛ Ξάνθης, που κατετάγη  5ος με χρόνο 3:06:03, ενώ πολύ καλή παρουσία είχε και ο μαθητής του 2ου ΕΠΑΛ Ξάνθης Τάσος Καλονικίδης που κατέλαβε την 5η θέση στον αγώνα των 15χλμ. με χρόνο 22 λεπτά 44 δευτερόλεπτα. Τέλος, επίσης στα 15χλμ. και παρ’όλες τις δυσκολίες που αντιμετώπισε, ο Χασάν Σεμπέρκ που είναι μαθητής του Μειονοτικού Σχολείου Ξάνθης, τερμάτισε στην 10η θέση, με χρόνο 31:09.