ΕΠΣ Ξάνθης: Τα τρία «τσάμπιονσιπ πόιντς» του Άρη Αβάτου για την κατάκτηση του πρωταθλήματος

 

Τέσσερις αγωνιστικές, αλλά στην ουσία τρεις αγώνες για κάθε ομάδα έχουν μείνει για το τέλος του πρωταθλήματος της Α1 Κατηγορίας της ΕΠΣ Ξάνθης και φυσικά της ανάδειξης του φετινού πρωταθλητή που θα πάρει την άνοδο για την Γ’ Εθνική, με τον Άρη Αβάτου να είναι σταθερά πρώτος και έχοντας αποκτήσει πλέον προβάδισμα 7 βαθμών από την Αναγέννηση Θαλασσιάς, να έχει ουσιαστικά 1+2 ευκαιρίες για να τελειώσει το θέμα του πρωταθλητή.

Άρης Αβάτου και Αναγέννηση Θαλασσιάς ήρθαν αντιμέτωποι στον τελικό του Κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης, ενώ ήρθαν αντιμέτωποι για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα λίγο αργότερα για το πρωτάθλημα, με τον Άρη να καταφέρνει και τις δύο φορές να πάρει την πολυπόθητη νίκη. Πλέον οι δυο ομάδες θα κοντραριστούν για δεύτερη φορά στο μίνι πρωτάθλημα των πλεϊ οφ αυτή τη φορά στην Θαλασσιά, με τους γηπεδούχους να θέλουν να πάρουν τη ρεβάνς για τις προηγούμενες ήττες, αλλά και τους φιλοξενούμενους να ξέρουν πως παίζουν όχι μόνο για δύο αποτελέσματα, αλλά ότι ακόμα και με ήττα, παραμένουν ακλόνητο φαβορί και κρατούν στα χέρια τους, την τύχη τους.

Ουσιαστικά ο Άρης Αβάτου έχει τρία «τσάμπιονσιπ ποϊντς», αρχής γενομένης από τον αγώνα της Θαλασσιάς αυτήν την Κυριακή για την 7η αγωνιστική. Αν δεν χάσει, κατακτά τον τίτλο και την άνοδο στην Γ’ Εθνική. Ακόμα και αν χάσει όμως, με την διαφορά στους 4 βαθμούς για τα δυο εναπομείναντα παιχνίδια, θα αρκεί μια νίκη είτε απέναντι στην Ασπίδα Ξάνθης στα Μάγγανα είτε στην έδρα του Ηρακλή Νέου Ζυγού (την 8η και 9η αγωνιστική αντιστοίχως, ενώ στην 10η έχει ρεπό).

Από την άλλη η Θαλασσιά μπορεί πλέον να ελπίζει μόνο σε ένα θαύμα. Δεν αρκεί να νικήσει το Άβατο αυτήν την Κυριακή, αλλά πρέπει να ελπίζει ότι θα στραβοπατήσει και στα προαναφερθέντα ματς. Ακόμα και τότε όμως, θα πρέπει να νικήσει και τον Εχίνο Σπορ στην 8η αγωνιστική και την Ασπίδα Ξάνθης στην 10η (την 9η έχει ρεπό). Αλλά για να συμβεί κάτι τέτοιο θα χρειαστεί ένα τεράστιο θαύμα. Και κυρίως να σπαταλήσει το Άβατο όχι ένα, όχι δύο αλλά και τα τρία τσάμπιονσιπ πόιντς που έχει, αρχής γενομένης από αυτήν την Κυριακή…