Α2 Ανδρών: Προς έναν κοινό όμιλο με 4(+1?) ομάδες από την Θράκη αν μείνει στα… σχέδια η Pro League

 

Η ΕΟΠΕ έχει προαναγγείλει την δημιουργία της περίφημης Pro League από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, που είχε σχεδιαστεί να αποτελεί μια εθνική κατηγορία ανάμεσα στην Volley League και την Α2 Κατηγορία με τις ομάδες που θα υποβιβαστούν από την πρώτη και εκείνες που θα βρεθούν στα υψηλά κλιμάκια από την δεύτερη, ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα μείνουν αυτά τα σχέδια στα χαρτιά.

Υπό τα παλιά δεδομένα, ο ΑΟ Ορεστιάδας θα αγωνιζόταν στην Pro League. Εφόσον δεν ισχύσει όμως αυτό και περάσει και ο ΑΟΟ στην Α2 Ανδρών, τότε θα πάμε στην ίδια λογική των τεσσάρων ομίλων που είχαμε μέχρι σήμερα με μίνιμουμ αυτή τη φορά τέσσερις και ενδεχομένως πέντε συμμετοχές από την Θράκη, που αυτή τη φορά μάλιστα θα μετέχουν στον ίδιο όμιλο.

Συνεπώς, με βάση πάντα τα υπάρχοντα δεδομένα, ο ΑΟ Ορεστιάδας, ο Άθλος Ορεστιάδας, η ΓΕ Αλεξανδρούπολης και η ΑΕ Κομοτηνής θα συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα, με τον όμιλο να συμπληρώνεται από ομάδες από την Μακεδονία και κατά βάση από την Θεσσαλονίκη. Ωστόσο υπάρχει και το σοβαρό ενδεχόμενο να έχουμε και πέμπτη συμμετοχή από την Θράκη, αυτήν του πρωταθλητή της ΕΣΠΕΘΡ Έβρου Σουφλίου, εφόσον φυσικά επικρατήσει στο μπαράζ.