Photos: Η δυναμική συμμετοχή του Ηρόδικου με τρεις… τενίστες στα Βίκος Street Relays της Καβάλας

 

Πριν από 1,5 χρόνο περίπου, στις αρχές του 2016 ο θρακιώτικος αθλητικός σύλλογος ατόμων με αναπηρία Ηρόδικος εγκαινίασε το τμήμα αντισφαίρισης με αμαξίδιο. Μάλιστα από τους πρώτους κιόλας μήνες οι αθλητές του Ηρόδικου, έφεραν διακρίσεις και μετάλλια.

Οι τρεις πρώτοι αθλητές του τμήματος, οι Χριστόδουλος Παπαδόπουλος, Παναγιώτης Σαουλίδης και  Κωνσταντίνος Διαλεκτόπουλος βρέθηκαν την περασμένη Κυριακή στην Καβάλα και έτρεξαν για πρώτη φορά στα Βίκος Street Relays συμβάλλοντας στην ενίσχυση του συλλόγου για όλη την οικογένεια “ΠΝΟΗ” και στέλνοντας το δικό τους μήνυμα.

Ο “Ηρόδικος” συμμετέχει με πολλούς αθλητές σου σε όλη την Ελλάδα στις διοργανώσεις Βίκος Street Relays και στέλνει το μήνυμα της συμμετοχής σε όλη τη χώρα, σε όλους τους ανθρώπους που αντιμετωπίζουν κινητικά ή άλλα προβλήματα, πως ο αθλητισμός είναι ζωή.

Ο πρόεδρος του συλλόγου Μιχάλης Ραγκούσης αποτελεί την ψυχή όλης αυτής της προσπάθειας. Αναφερόμενος στη διοργάνωση τόνισε: «Εμείς σαν σύλλογος είμαστε κοντά στα Βίκος Street Relays από το 2014 όταν και ξεκίνησαν οι αγώνες. Είναι αλήθεια ότι η βοήθειά τους για να βγάλουμε ακόμα περισσότερους αθλητές στους δρόμους και να τους δείξουμε το μονοπάτι του αθλητισμού ήταν σημαντική.

Από τότε μέχρι και σήμερα σε κάθε πόλη της Ελλάδας που διοργανώνονται οι αγώνες Βίκος Street Relays είμαστε κοντά. Ξεκινώντας από αυτές τις διοργανώσεις, οι αθλητές μας συμμετέχουν πλέον και σε άλλους αγώνες μαζικού αθλητισμού, κάτι που τους δίνει το δικαίωμα να κάνουν όνειρα για το μέλλον.

Συγχαρητήρια τους διοργανωτές, στους χορηγούς, σε όλους όσοι βοηθούν για να γίνουν αυτές οι άρτιες διοργανώσεις. Εμείς θα είμαστε πάντα κοντά. Θέλω να ευχαριστώ ιδιαίτερα τον Λευτέρη Πλακίδα, που είναι ο διευθυντής της διοργάνωσης, είναι ένας άνθρωπος που μας εμπνέει».

Ο Χριστόδουλος Παπαδόπουλος, ένας εκ των αθλητών που συμμετείχαν στην σκυταλοδρομία 4Χ2500 τόνισε: «Είναι η πρώτη φορά που εμείς σαν αθλητές συμμετέχουμε σε μια διοργάνωση Βίκος Street Relays και η αλήθεια είναι ότι ένιωσα καταπληκτικά. Είναι δεδομένο θα έρθουμε ξανά. Περάσαμε υπέροχα και στείλαμε νομίζω ένα μήνυμα σε όλους, ενώ παράλληλα βοηθήσαμε τον σύλλογο ΠΝΟΗ. Αυτό που πρέπει να ακούσουν όλοι όσοι αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα, είναι ότι η λύση βρίσκεται έξω από το σπίτι, μέσα στον αθλητισμό».

Από την πλευρά του ο Παναγιώτης Σαουλίδης είπε: «Δεν είναι μόνο η πρώτη φορά στους αγώνες, είναι και η πρώτη μου φορά εμένα προσωπικά με τέτοιου Τύπου αμαξίδιο. Το απόλαυσα, το χάρηκα και θα το ξανακάνω. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, στον κόσμο και σε όλους όσους αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα».

Ο Κωνσταντίνος Διαλεκτόπουλος αναφέρθηκε στη διοργάνωση: «Αγαπάμε τον αθλητισμό και το ίδιο και οι άνθρωποι του Βίκος Street Relays. Ήταν μια εξαιρετική διοργάνωση. Ο σύλλογός μας συμμετέχει και θα συνεχίσει να το κάνει. Συγχαρητήρια σε όλους τους συναθλητές, σε όλους όσους συμμετείχαν και στα μικρά παιδιά».