Η φάρσα για βόμβα στο Εφετείο Θράκης έφερε τρίτη αναβολή στη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης

 

Σε αναβολή – η τρίτη που έχει δοθεί έως σήμερα – οδηγήθηκε η πολύκροτη δίκη της εγκληματικής οργάνωσης με τα Καλάσνικοφ στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης στην Κομοτηνή.

Επρόκειτο να εκδικαστεί χθες, όμως κατόπιν αιτήματος τριών εκ των συνηγόρων υπεράσπισης και τη σύμφωνη γνώμη του εισαγγελέα, η δίκη οδηγήθηκε στην αναβολή, παρά το γεγονός ότι έγινε γνωστό ότι η πρόεδρος της έδρας μετατίθεται σε δύο μήνες. Η συζήτηση, που έγινε με αφορμή το αίτημα αναβολής, περί της νομοθεσίας που ορίζει ότι ο πρόεδρος της έδρας πρέπει να παραδίδει ολοκληρωμένη μία υπόθεση, κατέληξε στο ότι η συγκεκριμένη νομοθεσία είναι σε …αχρησία, εγείροντας εύλογους προβληματισμούς. Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο πάντως η δίκη θα διεξαχθεί οπωσδήποτε είτε με τους παρόντες, στο χθεσινό δικαστήριο δικηγόρους, είτε με αντικαταστάτες αυτών.

Πρόκειται για την υπόθεση που ξεκίνησε με 31 κατηγορούμενους, εκ των οποίων οι 13 αθωώθηκαν, ενώ για 8 από αυτούς το πρωτόδικο δικαστήριο ανακοίνωσε βαριές ποινές στέλνοντάς τους στην φυλακή. Ορισμένοι βρίσκονται στη φυλακή αναμένοντας το δευτεροβάθμιο δικαστήριο που θα κρίνει ξανά την υπόθεση.

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες με ένα κλικ ΕΔΩ