Επιτέλους! Μετά από 16 μήνες ταλαιπωρίας, οριστική αθώωση της Ξάνθης για την υποτιθέμενη «χειραγώγηση»

 

Ήταν Δεκέμβριος του 2015 όταν η Ξάνθη είχε κερδίσει με 5-0 τον Πανελευσινιακό στην Αττική, για την φάση των ομίλων του Κυπέλλου Ελλάδος. Χρειάστηκε να περάσουν 16 μήνες ώστε να υπάρξει οριστική αθώωση της ομάδας της Θράκης αλλά και της Ελευσίνας για την υποτιθέμενη χειραγώγηση του συγκεκριμένου αγώνα.

Υπενθυμίζεται ότι για αυτήν την υπόθεση, η πρωτοβάθμια πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ είχε εισηγηθεί πριν έναν χρόνο τον υποβιβασμό της ομάδας της Ξάνθης. Στοιχεία δεν μπόρεσαν να βρεθούν ωστόσο, πέραν της επισήμανσης της εταιρείας στοιχηματικής απάτης που οδήγησε και στην πειθαρχική δίωξη, με αποτέλεσμα σε δεύτερο βαθμό η ομάδα της Θράκης όπως και η γηπεδούχος ομάδα να αθωωθούν.

Παρόλα αυτά, ξεχωριστή διαδικασία είχε ανοίξει εδώ και αρκετούς μήνες η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, η οποία βέβαια δεν έχει δικαίωμα να τιμωρήσει όπως η ΕΠΟ με υποβιβασμό μια ομάδα, ωστόσο θα μπορούσε να ζητήσει τον αποκλεισμό τους από το κουπόνι του στοιχήματος. Σε τουλάχιστον τρεις συνεδριάσεις της, η ΕΕΑ κρατούσε υπό διάσκεψη την υπόθεση του συγκεκριμένου αγώνα.

Επιτέλους, στην συνεδρίαση της Πέμπτης 27 Απριλίου, αφού πλέον έχουν περάσει πάνω από 16 μήνες από τον επίμαχο αγώνα, έχουμε την οριστική αθώωση της ομάδας της Θράκης όπως και της Ελευσίνας λόγω… αμφιβολιών. Συγκεκριμένα, στο σχετικό δελτίο Τύπου με τις αποφάσεις της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, αναφέρεται επί λέξει:

«9. ΠΑΕ ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ – ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ σε σχέση με τις έγγραφες διαπιστώσεις του Συστήματος Στοιχηματικής Απάτης (BFDS), ήτοι για χειραγώγηση αγώνων στο πλαίσιο του Στοιχήματος. (Υπό διάσκεψη) Η Επιτροπή κρίνει ότι δεν υπάρχουν επαρκή αποδεικτικά στοιχεία ως προς τη χειραγώγηση του συγκεκριμένου αγώνα».